Lækre Tyrkiske/arabiske osteboller


Vores fryser er fyldt med de her lækre osteboller, og bollerne er kendt i Tyrkiet og det arabiske køkken.
DU kan servere bollerne som tilbehør til suppe, i madpakken og som mellemmåltid. Men i Tyrkiet og hjemme hos min familie spiser vi ostebollerne til morgenmad med agurk i stave, tomat i skiver og oliven.



udskriv opskriften
Lækre Tyrkiske/arabiske osteboller
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 1 time og 30 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 3 dl lunkent vand
  • 3 dl lunkent mælk
  • 1 dl olie
  • 1 æggehvide
  • 1 æggeblomme (til pensling)
  • 1 spsk sukker
  • tsk salt
  • 15 dl hvedemel (måske mere eller mindre)
  • 200 g revet ost (mozzarella eller fetaost er godt)
  • 1 tsk tørret mynte
  • 1 lille håndfuld frisk persille (kan udelades)
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 1 time og 30 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 3 dl lunkent vand
  • 3 dl lunkent mælk
  • 1 dl olie
  • 1 æggehvide
  • 1 æggeblomme (til pensling)
  • 1 spsk sukker
  • tsk salt
  • 15 dl hvedemel (måske mere eller mindre)
  • 200 g revet ost (mozzarella eller fetaost er godt)
  • 1 tsk tørret mynte
  • 1 lille håndfuld frisk persille (kan udelades)
Instruktioner
  1. Oplæs gæren i mælken og vandet.
  2. Tilsæt salt og sukker og rør rundt.
  3. Tilsæt olie og æggehviden i gærblandingen.
  4. Tilsæt melet lidt ad gangen indtil din dej ikke klistre på dine fingre.
  5. Ælt dejen godt og lad dejen hæve tildækket i en time.
  6. Del dejen i mindre stykker ( hver stk skal veje 50 gram)
  7. Form hver stykke dej til runde bolde og dernæst tryk dem lidt flade med hænderne eller en kagerulle.
  8. Bland ost, tørret mynte og finthakket persille i en skål og bland det godt sammen.
  9. Kom 1 spiseskefulde osteblanding og saml dejen rundt om osteblandingen.
  10. Du bestemmer selv, hvordan dine boller skal se ud.
  11. Kom ostebollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 15 minutter.
  12. Pensl dem med æggeblomme og drys dem med sesamfrø og nigellafrø.
  13. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 15 minutter.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *