Laks med porre kartofler og fennikel

udskriv opskriften
Laks med porre kartofler og fennikel
Alle ingredienser kommes i et fad. Super nem ret med laks og en lækker sovs.
Keyword Laks i fad
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1-2 porre
  • 3 gulerødder
  • 1 fennikel
  • 500 g kartofler
  • 1 dl grøntsagsbouillon (fond)
  • 1 dl hvidvin
  • 1 tsk tørret timian
  • salt og peber
  • 450 g laksefilet
  • 2 dl piskefløde
  • frisk persille eller dild (til pynt)
Keyword Laks i fad
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1-2 porre
  • 3 gulerødder
  • 1 fennikel
  • 500 g kartofler
  • 1 dl grøntsagsbouillon (fond)
  • 1 dl hvidvin
  • 1 tsk tørret timian
  • salt og peber
  • 450 g laksefilet
  • 2 dl piskefløde
  • frisk persille eller dild (til pynt)
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Rens porre, skræl gulerødder og skær dem i tynde skiver.
  3. Fjern de yderste blade af fenniklen, og skær den i tynde skiver.
  4. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
  5. Fordel porre, gulerødder, fennikel og kartofler i et ovnfast fad.
  6. Hæld hvidvin og bouillon i fadet.
  7. Krydr med timian, salt og peber.
  8. Dæk fadet med alufolie eller sølvpapir, og steg retten i ovnen i 35 minutter.
  9. Tag fadet ud af ovnen, og fjern alufolien.
  10. Skær laksefileten i store tern, og læg den oven på grøntsagerne.
  11. Krydr laksestykkerne med lidt salt.
  12. Hæld fløde ved, og sæt fadet tilbage i ovnen.
  13. Steg retten i 15 minutter.
  14. Pynt retten med hakket dild eller persille.
Recipe Notes

Servere et lækkert Madbrødtil lakseretten.

Tilmeld dig en ugentlig madplan Her

Se et billede af opskriften Her

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *