Langtidsstegt and – vores bedste opskrift på hel and

udskriv opskriften
Langtidsstegt and - vores bedste opskrift på hel and
Her får du opskriften på en lækker, langtidsstegt and med sprødt skind og mørt og saftigt kød. Denne and er langtidsstegt i 6 timer ved 120 grader. Ja vi giver dig ret, det er lang tid, men vi lover dig at du får det skønneste og møreste kød. Vi har fyldt anden med æbler, svesker og timian, og det tilføjer lækker smag til kødet. Juleaften har man som regel meget travlt men faktisk kan du lave and dagen før. Smart ikke?
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 6 timer
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 and (3 kg)
  • 3 æbler
  • en håndfuld svesker (kan udelades)
  • timiankviste
  • ½-1 l kogende vand
  • salt og peber
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 6 timer
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 and (3 kg)
  • 3 æbler
  • en håndfuld svesker (kan udelades)
  • timiankviste
  • ½-1 l kogende vand
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Fjern posen med indmad fra andens mave.
  2. Gem det, det skal bruges til andesauce.
  3. Tjek anden for rester af blod og indvolde og dup den tør med et stykke køkkenrulle.
  4. Skær æblerne i både og kom æbler, svesker og timian ind i anden. Luk evt. til med 2 kødnåle.
  5. Krydr anden med salt og peber og læg anden med brystet nedad på en rist i et ovnfast fad. En bradepande kan også bruges.
  6. Kom anden i en forvarmet ovn ved 120 grader (alm ovn i 2 timer)
  7. Tag anden ud af ovnen og vend den om. Fyld bradepanden med kogende vand, sæt den tilbage i ovnen og steg den i yderligere 3-4 timer ved 120 grader.
  8. Ønsker du sprødt skind skruer du højere for temperaturen til 200 grader (grillfunktion)
  9. Grill anden i 3-5 minutter, indtil skindet er sprødt.
  10. Tag anden ud af ovnen og lad den hvile utildækket 20-30 minutter.
  11. Servere anden med brune og hvide kartofler, brun sauce, rødkål og surt eller en frisk salat.
Recipe Notes

Se også:
klassisk juleand med æbler og svisker
Langtidsstegt andebryst i stegeso med rodfrugter

Du kan koge en lækker fond af indmaden.
Vi anbefaler, at du koger fonden dagen før, så den kan nå at trække masser af smag. Men du kan selvfølgelig sagtens kog fonden samme dag.

Brun indmaden i smør i en gryde sammen med 1-2 løg i grove tern, 1 gulerod, 1 porretop, persille eller hvad vi nu har samt lidt laurbærblade, timiankviste og peberkorn. Du kan faktisk bruge de grøntsager og urter du har.
Når det hele er brunet af, hælder vi vand til det dækker, og vi suppleret med lidt rødvin og portvin. Nu skal fonden småsimre i en times tid men gerne længere.

Til sidst skal fonden sies fra indmad, urter og urenheder, og så er den klar til at lave sauce.

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *