Hjemmelavet lemoncurd smager virkelig godt. Citroncremen kan serveres som topping på græsk yoghurt, på friskbagte scones, på boller, i pandekager, på vafler, i kager og tærter og meget meget mere.
Citronen er meget nem at lave. Det kræver bare lidt tålmodighed.
Hjemmelavet lemoncurd består af meget få ingredienser. Citroner, æg og sukker samt lidt smør skal man bruge. Lemoncurd er meget syrlig og bryder du dig ikke om sure ting, så overvej at tilsætte ekstra sukker.
Forberedelses tid | 7 minutter |
Tilberedningstid | 8 minutter Minutter |
Ventetid | 0 minutter Minutter |
Antal personer |
glas
|
Ingredienser
- 2 spsk citroner saften herfra
- 2 æg
- 100 g sukker
- spsk revet skal fra 1 citron
- 20 g smør
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Tilsæt citronskal, citronsaft, æg og sukker i en lille gryde.
- Varm gryden op ved svag/jævn varme under konstant omrøring.
- Når blandingen har fået lidt varme, tilsætter du smørret. Stop ikke med at piske.
- Når citroncremen begynder at tykne (det mærkes tydeligt) tager du gryden af varmen.
- citronCremen tykner yderligere når den køler af.
- Hæld citroncremen på et skoldet glas med låg og opbevar cremen i køleskabet.
- Lemoncurd kan sagtens holde sig i køleskabet i et par uger.
Del denne opskrift
relaterede artikler:
Ovnbagt kartoffelmos - Sådan laver du kartoffelmos i ovn
Lækker salat med bulgur og peberfrugt
Selleribøffer - Lækker opskrift på selleribøffer
Smørstegte champignon med timian
Bagte kartofler med hjemmelavet persillesmør
Æble med bacon
Rødkålssalat med æble og granatæble
Grønkålschips - Sprøde grønkålschips
Salat med savoykål, ristede mandler og rosiner
Pirogger med kartofler og timian