Luciaboller – opskrift på klassiske luciaboller

udskriv opskriften
Luciaboller - opskrift på klassiske luciaboller
I morgen er det luciadag og selvfølgelig skal vi nyde en lækker bolle med det dyre krydderi Safran. Har du ikke Safran kan du bruge gurkemeje. Gurkemeje tilføjer farve og ikke smag, derfor vil vi anbefale at du bruger gurkemeje. Vi kunne desværre ikke finde safran i det lokale supermarked, så tørret gurkemeje blev andvendt i stedet for. Vi har valgt at forme bollerne som et S, men du vælger selv hvordan de skal formes. Derefter skal du stikke rosiner i bollerne.
Keyword Luciaboller
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 12-15 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
  • dl lun mælk
  • 25 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 1 æg
  • 1/4 tsk safran (kan erstattes af gurkemeje)
  • ½ tsk kardemomme
  • 75 g blødt smør
  • 330 g hvedemel
  • 1 ekstra æg (til pensling)
  • rosiner (til pynt)
Keyword Luciaboller
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 12-15 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
  • dl lun mælk
  • 25 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 1 æg
  • 1/4 tsk safran (kan erstattes af gurkemeje)
  • ½ tsk kardemomme
  • 75 g blødt smør
  • 330 g hvedemel
  • 1 ekstra æg (til pensling)
  • rosiner (til pynt)
Instruktioner
  1. Kom mælken i en rørskål og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt æg, sukker, salt, safran eller gurkemeje, kardemomme, blødt smør og hvedemel og ælt dejen sammen til en glat og smidig dej.
  3. Lad dejen hæve tildækket i en time.
  4. Del dejen i 12 lige store stykker.
  5. Tril hvert stykke til en pølse og form den til et S.
  6. Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pynt dem med 2 rosiner.
  7. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
  8. Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
  9. Bag bollerne ved 200 grader alm. ovn i cirka 12-15 minutter.
  10. Lad bollerne køle af på en rist.
Recipe Notes
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *