Luftig chokolademousse med mælkechokolade


Chokolademousse er den ultimative dessert nytårsaften. Det smagte virkelig godt, og moussen var blød og luftig, som en chokolademousse skal være.

Fordelen ved at lave chokolademousse til dine gæster er, at den kan laves dagen før, hvor den får lov til at sætte sig i køleskabet. Derfor er chokolademousse den perfekte gæstedessert. Desuden er det meget nem at lave, og derfor er det oplagt at lave chokolademousse til dine gæster.

Faktisk skal du kun bruge 4 ingredienser for at lave denne luftige chokolademousse, nemlig chokolade, æg, sukker og piskefløde.

Vi har anvendt mælkechokolade til denne chokolademousse, men er du mest til mørk chokolade, kan du sagtens erstatte mælkechokoladen med den mørke variant.

Du kan også tilføje andre smage til din chokolademousse. Evt. kan du bruge en chokolade med smag fx, orange, mint eller karamel.
Derudover kan du tilsætte lidt kaffe i chokoladen.

udskriv opskriften
Luftig chokolademousse med mælkechokolade
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Ventetid 3 timer
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 100 g mælkechokolade
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 2 æggehvider
  • 2 dl piskefløde
  • evt. friske bær til pynt
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Ventetid 3 timer
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 100 g mælkechokolade
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 2 æggehvider
  • 2 dl piskefløde
  • evt. friske bær til pynt
Instruktioner
  1. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.
  2. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
  3. Pisk æggehviderne stive i en anden skål.
  4. Bland den smeltede chokolade i æggesnapsen.
  5. Bland æggehviderne i chokoladeblandingen og vend det forsigtigt rund.
  6. Pisk fløden til let skum.
  7. Vend forsigtigt flødeskummet rundt i chokolademoussen og fordel moussen i 3-4 portionsglas.
  8. Nu skal moussen sætte sig på køl i cirka 3 timer og servere evt. med friske bær, revet chokolade, guldstøv, flødeskum eller hakkede nødder.
Recipe Notes

Chokolademoussen kan ikke fryses, men du kan sagtens lave moussen dagen før.

Se også:
Luftig chokolademousse med mørk chokolade
Chokoladekage i kop
Hvid chokoladekage med blåbær
Bananasplit med hjemmelavet chokoladesauce
Panna cotta med et twist af hvid chokolade

Tilmeld dig en ugentlig madplan Her

Se et billede af opskrifterne Her

Følg madsynet
Facebook
Og youtube

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *