Madbrød – nem opskrift på lækker madbrød


Sådan laver du et lækkert madbrød, som alle kan lide. Fremgangsmåden er meget nem at bage, og vi har andvendt hvedemel og fuldkornsmel til dejen.

udskriv opskriften
Madbrød - nem opskrift på lækker madbrød
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 30 minutter
Antal personer
brød
Ingredienser
  • dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 50 g yoghurt
  • 250 g hvedemel
  • 75 g fuldkornsmel
  • 1 tsk salt (eller 10 gram)
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk olivenolie
  • frisk rosmarin og timian
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 30 minutter
Antal personer
brød
Ingredienser
  • dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 50 g yoghurt
  • 250 g hvedemel
  • 75 g fuldkornsmel
  • 1 tsk salt (eller 10 gram)
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk olivenolie
  • frisk rosmarin og timian
Instruktioner
  1. Opløs gæren i vandet i en skål.
  2. Tilsæt yoghurt og rør i blandingen.
  3. Tilsæt hvedemel, fuldkornsmel, salt, sukker og olivenolie.
  4. Tilsæt 1 tsk tørret rosmarin i dejen.
  5. Rør dejen godt sammen, og tag dejen ud på bordet og ælt den godt.
  6. Lad dejen hvile i 10 minutter.
  7. Beklæd en bageplade med bagepapir og bred dejen ud til en cirkel.
  8. Kom lidt olie på fingrene så de ikke klistre.
  9. Dryp lidt olie over og drys gerne med mere rosmarin, en tsk timian og evt mere salt.
  10. Lad brødet hæve i en kold ovn i 30 minutter.
  11. Tænd ovnen (pladen skal blive i ovnen) på 200 grader varmluft, og bag brødet i cirka 20-25 minutter indtil det er sprødt.
  12. Lad brødet køle lidt af inden det skæres.
Recipe Notes

Se også vores andre opskrifter på
Nem grydebrød med en lækker skorpe
Hjemmelavet naanbrød

Tilmeld dig en ugentlig madplan Her

Set et billede af opskrifterne Her

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *