Marokkansk gryderet med oksekød og gulerødder


Denne gryderet er inspireret af det marokkanske køkken, og vi har krydret retten med paprika, koriander, kardemomme og kanel.

Vi danskere bruger ofte kardemomme i bagværk, og faktisk tilføjer krydderiet varme til retten.

Se også
Langtidsstegt gullash




udskriv opskriften
Marokkansk gryderet med oksekød og gulerødder
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 2 timer
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 600 g oksekød i strimler eller tern
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 20-30 g frisk ingefær
  • olivenolie til stegning
  • 3 gulerødder
  • ½ peberfrugt
  • 2 tsk stødt koriander
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk paprika (røget)
  • 1 tsk stødt kanel
  • 2 laurbærblade
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré
  • ½ l grøntsagsbouillon (eller 5 dl kogt vand med en bouillonterning)
  • 1 dl rosiner
  • hakkede mandler til pynt
  • frisk mynteblade til pynt
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 2 timer
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 600 g oksekød i strimler eller tern
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 20-30 g frisk ingefær
  • olivenolie til stegning
  • 3 gulerødder
  • ½ peberfrugt
  • 2 tsk stødt koriander
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk paprika (røget)
  • 1 tsk stødt kanel
  • 2 laurbærblade
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré
  • ½ l grøntsagsbouillon (eller 5 dl kogt vand med en bouillonterning)
  • 1 dl rosiner
  • hakkede mandler til pynt
  • frisk mynteblade til pynt
Instruktioner
  1. Pil løg og hvidløg og hak det fint.
  2. Skræl og riv ingefær.
  3. Skræl og skær gulerødderne i skiver og den halve peberfrugt i strimler.
  4. Svits løg, hvidløg og ingefær i fedtstof i et par minutter.
  5. Tilsæt oksekød, og brun det godt.
  6. Tilsæt gulerødder i gryden og svits det i 3 minutter.
  7. Kom koriander, kardemomme, paprika, kanel salt og peber og svits det med i de sidste 30 sekunder.
  8. Tilsæt dåserne med de hakkede tomater, tomatpuré, laurbærblade, bouillon, rosiner og peberfrugt i strimler.
  9. Lad retten simre i et par timer under låg. En time er også nok.
  10. Smag gryderetten med salt, peber og citronsaft.
  11. Retten serveres med ris, drysset med hakkede mandler og mynteblade.
Recipe Notes

Tilmeld dig en ugentlig madplan Her

Se et billede af opskriften Her

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *