Oksemørbrad med persille og hvidløgsmarinade


Oksemørbraden bliver virkelig saftig og lækker og smagen af persille og hvidløg er så skønt sammen med mørbraden.
Oksemørbraden blev spist nytårsaften sammen med smørstegte champignon, bagte gulerødder og bagte kartofler med hjemmelavet persillesmør. Det smagte vidunderligt.




udskriv opskriften
Oksemørbrad med persille og hvidløgsmarinade
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Ventetid 5 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1,2 kg afpudset oksemørbrad
  • 1 dl olivenolie
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 4 fed hvidløg
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Ventetid 5 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1,2 kg afpudset oksemørbrad
  • 1 dl olivenolie
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 4 fed hvidløg
Instruktioner
  1. Afpuds oksemørbraden.
  2. Gnid oksemørbraden i salt en time inden den skal tilberedes.
  3. Hak persillen og hvidløg fint og bland det i olivenolien.
  4. Brun oksemørbraden i smør på begge sider på en meget varm pande.
  5. Læg oksemørbraden i et ovnfast fad, og pensl overfladen med halvdelen af marinaden.
  6. Steg ved 200 grader varmluft i 10 minutter.
  7. Vend mørbraden og pensl underfladen med resten af marinaden og steg den færdig indtil den har en kernetemperatur på 56 grader. Det tager omkring 10 minutter.
  8. Krydr oksemørbraden med friskkværnet peber og lad den hvile i 20 minutter. Den skal ikke dækkes til.
Recipe Notes

Til oksemørbraden fik vi
Bagte kartofler med hjemmelavet persillesmør sauteret champignon og bagte gulerødder

Se også:

Grydestegt okseborg
Gryderet med oksekød, champignon og gulerødder
Sådan laver du en gammeldags oksesteg
Kold bearnaise sauce
Baconkartofler

Tilmeld dig en ugentlig madplan Her

Se et billede af opskriften Her
Og følg gerne madsynet Her

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *