Oksesteg stegt som vildt

⭐⭐⭐⭐⭐


Jeg er begyndt med at holde af god traditionel dansk mad. I sær er jeg ret glad for en oksesteg, som har simret i flere timer, og er virkelig mør som smør.

Jeg har denne gang valgt at tilberede oksestegen med en vild sauce.

Retten skal serveres nytårsaften, så vi glæder os helt vildt.

Jeg har her valgt at bruge et stykke oksetykkam i gryden, men du kan sagtens også bruge andre kød udskæringer.

Se også

Gammeldags oksesteg

Grydestegt oksetykkam


Chili con carne med oksetykkam

udskriv opskriften
Oksesteg stegt som vildt
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 2 timer og 15 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1,5 kilo oksesteg (vi har anvendt oksetykkam, men du kan sagtens bruge andre udskæringer)
  • 2 spsk smør
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • ½ æble i tern
  • 1 gulerod i grove stykker
  • 2 timiankviste (eller 1 tsk tørret)
  • 4 enebær
  • 2 laurbærblade
  • 6 dl kalvefond (eller 6 dl vand og en terning bouillon)
  • 2 spsk ribsgele
  • 2 spsk æbleeddike
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk smør (til sauce)
  • 2 spsk hvedemel (til sauce)
  • 4 dl sky fra stegen
  • 1 dl fløde
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 2 timer og 15 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1,5 kilo oksesteg (vi har anvendt oksetykkam, men du kan sagtens bruge andre udskæringer)
  • 2 spsk smør
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • ½ æble i tern
  • 1 gulerod i grove stykker
  • 2 timiankviste (eller 1 tsk tørret)
  • 4 enebær
  • 2 laurbærblade
  • 6 dl kalvefond (eller 6 dl vand og en terning bouillon)
  • 2 spsk ribsgele
  • 2 spsk æbleeddike
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk smør (til sauce)
  • 2 spsk hvedemel (til sauce)
  • 4 dl sky fra stegen
  • 1 dl fløde
Instruktioner
  1. Hak grøntsagerne groft.
  2. Tør kødet med et stykke køkkenrulle og smelt smørret i en gryde.
  3. Brun oksestegen hele vejen rundt.
  4. Krydr stegen med salt og friskkværnet peber.
  5. Tag stegen op ad gryden.
  6. Svits gulerod, løg, hvidløg, timian, enebær i 2 minutter.
  7. Kom kødet i gryden og tilsæt kalvefond, ribsgele og æbleeddike og kog det op.
  8. Skru ned for varmen og lad oksestegen simre under låg i to timer.
  9. Vend stegen efter en times tid.
  10. Efter 2 timer tager du stegen op af gryden og lægger den på et skærebrædt.
  11. Kog skyen lidt op og lad den koge ind i cirka 2 minutter.
  12. vildsauce: Sigt skyen og grøntsager over i en skål og smelt to spiseskefulde smør i en lille gryde.
  13. Når smørret er smeltet tilsætter du to spiseskefulde hvedemel i gryden og pisker det ved middel varme. Du skal piske i cirka et minut, så smagen af hvedemel forsvinder.
  14. Rør skyen i saucen af flere omgange imens du pisker.
  15. Tilsæt fløden.
  16. Har du brug for mere væske, tilsætter du mælk indtil din sauce har den rette konsistens.
  17. Lad skyen småkoge i 5 minutter.
  18. Smag vildtsaucen til med ribsgele, æbleeddike, sukker salt og peber.
  19. Hæld evt. lidt madkulør.
Recipe Notes

Servere oksestegen med ovnbagte kartofler og en god waldorfsalat.   Du kan også servere kartoffelmos og surt til.  

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *