Om vinteren spiser vi ret meget kartoffelmos, og ofte bliver kartoffelmosen serveret sammen med en god simreret Fx en portion
Gullash
Vi kan også finde på at bruge mosen som lå fx i denne
Ovnret
Retten består af en kødsauce og som låg en lækker blomkålsmos, men du kan sagtens erstatte blomkålsmose med denne kartoffelmos.
Har du rodfrugter i køleskabet kan du tilføje det til kartoffelmosen. Pastinakker, selleri eller gulerødder er virkelig lækkert i mosen. Rodfrugterne bidrager med en lækker og let nødeagtig smag til mosen.
Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 30 minutter |
Ventetid | 0 minutter |
Antal personer |
personer
|
- 500-600 g kartofler til mos
- 1 spsk smør
- ½ dl mælk
- 2 æggehvider
- 2 æggeblommer
- ½ tsk muskat (smag dig frem)
- salt og peber
- rasp og smør til formen
Ingredienser
|
|
- Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
- Kog dem møre og hæld vandet fra.
- Mos kartoflerne til en luftig kartoffelmos.
- Tilsæt smør og mælk og msag til med salt.
- Rør æggeblommerne i kartoffelmosen og smag din kartoffelmos med lidt muskat.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i mosen.
- Smør et ovnfast fad med smør og drys med rasp .
- Fordel mosen i fadet og drys med rasp på toppen.
- Bag kartoffelmosen i 30 minutter ved 200 grader varmluft.