Ovnstegt kylling med grøntsager – en god madspildsret

⭐⭐⭐⭐⭐


Denne opskrift på kylling med grøntsager er en super god måde at bruge dine grøntsager som ser kedelige ud.


Du kan bruge de grøntsager du har lige ved hånden. Har du ikke kartofler kan du tilsætte flere gulerødder. Selleri, squash rødbeder kan du bruge men andre grøntsager kan sagtens også anvendes.




udskriv opskriften
Ovnstegt kylling med grøntsager - en god madspildsret
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 1 time
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 400 g kartofler
  • 400 g gulerødder
  • 2 porre
  • 4 fed hvidløg
  • 3 rødløg
  • 4 tomater
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 1 tsk stødt timian
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilikum stødt
  • ½ tsk chilipulver
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 kylling
  • 1 øko citron
  • 3 kviste frisk rosmarin eller frisk timian
  • 3 laurbærblade
  • olivenolie eller smeltet smør
  • salt
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 1 time
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 400 g kartofler
  • 400 g gulerødder
  • 2 porre
  • 4 fed hvidløg
  • 3 rødløg
  • 4 tomater
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 1 tsk stødt timian
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilikum stødt
  • ½ tsk chilipulver
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 kylling
  • 1 øko citron
  • 3 kviste frisk rosmarin eller frisk timian
  • 3 laurbærblade
  • olivenolie eller smeltet smør
  • salt
Instruktioner
  1. Skræl kartoflerne men dette behøves ikke hvis du bruger små kartofler.
  2. Skær kartofler og gulerødder i tynde skiver.
  3. Skær rødløg, porre og hvidløg i grove tern eller i skiver/både.
  4. Skær tomaterne i både.
  5. Kom grøntsagerne i et ovnfast fad eller i en stor bradepande.
  6. Tilsæt krydderier salt og peber i fadet og rør det godt rundt.
  7. Hæld bouillon og vand op i en gryde og kog det op.
  8. Hæld bouillonen over grøntsagerne.
  9. Salt kyllingen indvendigt.
  10. Skyl kyllingen og du den tør med et stykke køkkenrulle.
  11. Salt kyllingen indvendigt.
  12. Kom citronskiver, laurbærblade og rosmarin ind i kyllingen.
  13. Smør kyllingen udvendigt med olie eller smeltet smør og krydr med salt og friskkværnet peber.
  14. Kom kyllingen ovenpå grøntsagerne.
  15. Kyllingen skal stege i ovnen i en time ved 200 grader varmluft og kernetemperaturen i kyllingen skal være på 75 grader.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *