Ovnstegt kyllingebryst med grønt salat


Det kan virkelig anbefales at stege kyllingebryst i ovnen. Det er både nemt og kødet bliver saftig og meget mør.

Vi har valgt at krydr kyllingebrysterne med pesto, honning og citronsaft, men du kan naturligvis anvende andre krydderier. Prøv evt. at tilsætte karry, rosmarin, chili og presset hvidløg.

DU får også en lækker opskrift på en simpel grøn salat der blev serveret til kødet.



udskriv opskriften
Ovnstegt kyllingebryst med grønt salat
Keyword Kylling i ovn
Forberedelses tid 1 time gerne længere
Tilberedningstid 20-25 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 4 kyllingebrystfilet
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk pesto (rød eller grøn)
  • 1 tsk honning
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g blandet salat
  • 12 cherrytomater
  • 1 lille håndfuld persille
  • 12 agurkeskiver
  • ½ rød peberfrugt,
  • olivenolie
  • citronsaft
Keyword Kylling i ovn
Forberedelses tid 1 time gerne længere
Tilberedningstid 20-25 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 4 kyllingebrystfilet
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk pesto (rød eller grøn)
  • 1 tsk honning
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g blandet salat
  • 12 cherrytomater
  • 1 lille håndfuld persille
  • 12 agurkeskiver
  • ½ rød peberfrugt,
  • olivenolie
  • citronsaft
Instruktioner
  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft eller almindelig over og under varme.
  2. Rengør kyllingebrysterne og kom dem i en frysepose.
  3. Kom krydderierne i posen og ryst det godt.
  4. Kom kylling og marinade i et ovnfast fad.
  5. Stil fadet i ovnen og steg kyllingefileterne i 20-25 minutter.
  6. Skyl salaten og lad den dryppe lidt af.
  7. Fordel salaten i et fad.
  8. Skær peberfrugt i små tern, agurk i skiver, tomater i kvarte og hak persillen groft og kom det i fadet.
  9. Rør i salaten og tilsæt olivenolie og citronsaft.
Recipe Notes

Hvis du er nervøs for at kyllingefileterne ikke bliver stegt færdig i ovnen, så har du muligheden for at benytte et stegetermometer. Stik spidsen i et kyllingebryst (i midten) og når termometeret viser 75 grader eller over er de færdige. 20 minutter er blot en tommelfingerregel.

Prøv også
Kylling med pesto og bacon

Tilmeld dig en ugentlig madplan Her

Se et billede af opskriften Her

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *