Ramsløgsalt – nem opskrift på hjemmelavet kryddersalt med ramsløg


Ramsløg er fortsat i sæson og hvad skal man så finde på at lave med ramsløg. Vi har lavet pesto, snurre med ramsløg, pestosnegle, vi har tilsat hakket ramsløg i kartoffelsalat ramsløgssmør og meget meget mere. Men ramsløgsalt har vi aldrig lavet så hvorfor ikke prøve det.

Ramsløgsalt kan bruges til at krydr din æggemad, krydr et kyllingebryst osv. Det er kun fantasien der sætter grænser. Ramsløgsalt er virkelig nemt at lave. Det største arbejde er, at du skal ud og plukke ramsløg.


udskriv opskriften
Ramsløgsalt - nem opskrift på hjemmelavet kryddersalt med ramsløg
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 1 time og 15 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
glas
Ingredienser
  • dl groft salt
  • 100 g ramsløgsblade
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 1 time og 15 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
glas
Ingredienser
  • dl groft salt
  • 100 g ramsløgsblade
Instruktioner
  1. Skyl ramsløgsbladene og tør dem med et stykke køkkenrulle.
  2. Kom bladene i en minihakker eller i en blender sammen med salt og hak/blend til bladene er findelt.
  3. Forvarm ovnen til 50 grader varmluft.
  4. Fordel saltblandingen på en bageplade med bagepapir.
  5. Tør saltet i ovnen i en time og 15 minutter. Rør i det hver 15 minutter, så du sikre at det hele bliver tørret.
  6. Hvis saltet samler sig lidt i klumper, kan du tage pladen ud af ovnen og smuldre klumperne med fingrene og så skal pladen i ovnen igen.
  7. Tag pladen ud af ovnen og hæld salten i et glas.
Recipe Notes

Brug saltet som ekstra smagsgiver på fx kød, fisk eller drys dit æg med ramsløgsalt.

Opbevar dit ramsløgsalt i et tætsluttende beholder eller i et glas med låg.
 Så kan det holde sig meget meget længe.

Del denne opskrift
 

2 tanker om “Ramsløgsalt – nem opskrift på hjemmelavet kryddersalt med ramsløg”

  1. Denne ramsløgssalt er virkelig god! Den smager og dufter af rigtig meget, og får det meste mad til at smage bedre!

    No votes yet.
    Please wait...
    Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
  2. Det er virkeligt er fantastisk krydderi, er man på vandretur og laver nem mad, så er dette krydderi uundværligt! 😀

    No votes yet.
    Please wait...
    Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *