Ratatouille – en fransk klassiker


⭐⭐⭐⭐⭐

Ratatouille er en ret fra det franske køkken. Retten består af grøntsager skåret i tynde  skiver, og så bagt i ovnen i en lækker og krydret tomatsovs.

Du kan lave ratatouille i alle mulige afskygninger, men jeg har med en del forsøg fundet frem til den bedste opskrift.

kombinationen af grøntsager og den krydret tomatsovs tilføjer retten en en skøn smag og sødme som jeg personlig er vild med.




udskriv opskriften
Ratatouille - en fransk klassiker
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 spsk olivenolie til stegning
  • et stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk frisk oregano eller tørret
  • 1 spsk basilikum tørret
  • 1 spsk frisk timian eller tørret
  • ½ tsk groft salt
  • ½ tsk sukker
  • friskkværnet peber
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 1 rød eller gul peberfrugt
  • 1 rødløg
  • 3 tomater
  • friskhakket persille til pynt
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 spsk olivenolie til stegning
  • et stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk frisk oregano eller tørret
  • 1 spsk basilikum tørret
  • 1 spsk frisk timian eller tørret
  • ½ tsk groft salt
  • ½ tsk sukker
  • friskkværnet peber
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 1 rød eller gul peberfrugt
  • 1 rødløg
  • 3 tomater
  • friskhakket persille til pynt
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Hak løg og hvidløg fint og sautere det i olien i en gryde, tilsæt tomatpuré og lad det svitse med i 30 sekunder.
  3. Tilsæt hakkede tomater, krydderurter, soltørret tomater salt og peber og lad saucen simre i 10 minutter.
  4. Smag saucen til med salt, peber lidt balsamico eller citronsaft og en smule sukker.
  5. Skær aubergine, squash, tomater og rødløg i skiver.
  6. Smør det ovnfaste fad med smør eller olivenolie.
  7. Hæld tomatsovsen i et ovnfast fad.
  8. Kom grøntsagerne oven på tomatsovsen og tryk dem ned.
  9. Bag retten i ovnen i cirka 30 minutter.
  10. Drys lidt med friskhakket persille.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *