I denne tid spiser vi rigtig mange rodfrugter. Vi er vilde med rodfrugter, og vi bruger dem i suppe, bagt i ovnen med honning og timian eller så bliver de kogt til bouillon. Nytænkning er en god ting. Så forleden dag lavede vi rodfrugtgratin med kartofler, rodfrugter, gulerødder og timian. Du kan sagtens lave gratinen uden kartofler, men vi synes, at kartoflerne giver et fint modspil til de søde rodfrugter.
Du kan bruge de rodfrugter du har ved hånden for eksempel pastinakker, rødbeder, persillerødder, sødekartofler og selleri.
Vi spiste rodfrugtgratinen som tilbehør til frikadeller og en grøn salat, men retten kan også serveres som selvstændig hovedret. Hvis du ønsker lidt kød til retten, kan du tilsætte en pakke sprødstegt bacontern inden den kommes i ovnen.
Forberedelses tid | 15 minutter |
Tilberedningstid | 30 minutter |
Ventetid | 0 minutter |
Antal personer |
personer
|
Ingredienser
- 400 g kartofler
- 2 gulerødder
- 2 stk rodfrugter (pastinakker, rødbeder eller de rodfrugter du har ved hånden)
- 1 revet løg
- 2 fed presset hvidløg
- 2 tsk tørret timian
- 4 æg
- 2 dl mælk
- 75 g revet ost
- salt og peber
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Skræl kartofler og rodfrugter og riv dem groft.
- Kom kartofler, rodfrugter, løg, hvidløg og timian op i et ovnfast fad.
- Pisk æg og mælk sammen, tilsæt salt og peber og hæld æggemassen over de revne grøntsager.
- Drys gratinen med revet ost.
- Bag gratinen ved 200 grader varmluft i cirka 30 minutter.
Recipe Notes
Se også
Andebryst i stegeso med rodfrugter
Bagt kylling med rodfrugter
bagte rodfrugter med timian og honning
Se et billede af opskriften Her
Tilmeld dig en ugentlig madplan Her
Del denne opskrift
relaterede artikler:
Hurtig wokret med kikærter og kokosmælk
Frikadeller i ovn - lækre frikadeller stegt i ovn
Sød kartoffelsuppe med chili og gulerødder
Ovnbagt laks i hvidløgsmarinade
Ovnbagt kartoffelmos - Sådan laver du kartoffelmos i ovn
Rodfrugtlasagne - den bedste opskrift på vegetarlasagne
Lækker salat med bulgur og peberfrugt
Selleribøffer - Lækker opskrift på selleribøffer
Smørstegte champignon med timian
Oksemørbrad med persille og hvidløgsmarinade