Rødkålssalat med vindruer, valnødder og appelsin

udskriv opskriften
Rødkålssalat med vindruer, valnødder og appelsin
Brug denne salat som et modspil til alt den fede julemad juleaften. Vi elsker, at tilsætte frugt til vores salater. Vores rødkålssalat er fyldt med frugt i form af Appelsiner, vindruer, og rosiner. Du kan undlade nogen af frugterne, hvis du ikke bryder dig om det.
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 3 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • ½ rødkål
  • 200 g vindruer (i halve)
  • 1 appelsin (i mundrette stykker)
  • 1 håndfuld rosiner eller tranebær
  • 50 g valnødder
  • 2 spsk honning (til dressing)
  • 2 spsk balsamico eller hvidvinseddike (til dressing)
  • salt og peber (til dressing)
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 3 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • ½ rødkål
  • 200 g vindruer (i halve)
  • 1 appelsin (i mundrette stykker)
  • 1 håndfuld rosiner eller tranebær
  • 50 g valnødder
  • 2 spsk honning (til dressing)
  • 2 spsk balsamico eller hvidvinseddike (til dressing)
  • salt og peber (til dressing)
Instruktioner
  1. Fjern stokken fra rødkålen og hak den fint eller i tynde strimler.
  2. Kom rødkålen i en stor skål.
  3. Tilsæt vindruer, appelsin, rosiner og valnødder.
  4. Gem evt. lidt valnødder til pynt.
  5. Rør ingredienserne til dressingen sammen, smag til med salt og peber og vend den i salaten.
Recipe Notes

Har du ikke vindruer ved hånden kan du i stedet bruge æbler, pære eller granatæble. Rosiner kan også erstattes af tranebær, hakkede abrikoser og dadler.

Se også
Brunede kartofler i ovn
Appelsin braiseret rødkål
Salat med grønkål og rødkål

Tilmeld dig en ugentlig madplan Her

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *