Romkugler der smager af jul


Lasse fik sådan lyst til romkugler, så han gik i gang med at trylle romkugler frem. Da jeg trådte ind i lejligheden blev jeg mødt af en skøn duft af romkugler. Lige med det vons lå der en god kop kaffe og en hjemmelavet romkugle. Lasse havde planer om at rulle kuglerne i julekrymmel, men klovnen tabte bøtten på gulvet, så hele indholdet faldt ud. Heldigt havde vi kokosmel, så kuglerne blev rullet i kokosmel i stedet for.

Vi har valgt at lave romkuglerne i en klassisk udgave. Udover, at de er rullet i julekrymmel, så har vi tilsat andre julesmage. Vi foretrækker den klassiske udgave af en romkugle.

Hvis du ikke har krymmel eller kokosmel, så kan du rulle romkuglerne i spiseligt
glimmer støv, hakkede mandler kakao eller smeltet chokolade.
Opbevar romkuglerne i en beholder med låg i køleskabet i 30 minutter. Lige inden servering tager du romkuglerne ud af køleskabet og lad dem stå på køkkenbordet i 2 minutter, så de bliver helt bløde og cremet indeni.

Prøv også disse opskrifter på julekager og konfekt
Havregrynskugler


Havregrynskugler med nutella og kaffe
Hjemmelavet nougatbrud



udskriv opskriften
Romkugler der smager af jul
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 5 minutter
Ventetid 30 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 275 g mazarintærte
  • 300 g hindbærroulade (blåbær eller kakao kan også bruges. 575 g kagerester fra muffins, drømmekage, chokoladekage, kanelsnegle og wienerbrød kan du også bruges)
  • 75 g hindbærmarmelade
  • 2,5 spsk usødet kakao
  • 75 g mørk chokolade
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 5 minutter
Ventetid 30 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 275 g mazarintærte
  • 300 g hindbærroulade (blåbær eller kakao kan også bruges. 575 g kagerester fra muffins, drømmekage, chokoladekage, kanelsnegle og wienerbrød kan du også bruges)
  • 75 g hindbærmarmelade
  • 2,5 spsk usødet kakao
  • 75 g mørk chokolade
Instruktioner
  1. Skær kagerne ud i mindre stykker og kom dem i en skål.
  2. Tilsæt marmelade og rør kagerne med en håndmixer. Du kan også komme kageresterne en frysepose og knuse kagerne med hænderne.
  3. Kom kakao i skålen og smelt chokoladen i et vandbad eller i mikroovnen.
  4. Tilsæt den smeltede chokolade og romaroma i dejen og rør dejen godt sammen.
  5. Form kagedejen til en kugle i skålen og stil den i køleskabet i 30 minutter.
  6. Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og form 14 romkugler.
  7. Kom krymmel eller kokosmel i en skål og tril kuglerne heri.
  8. Kom romkuglerne i en beholder med låg og opbevar dem i køleskabet.
Recipe Notes

Kan du lide vores opskrifter? Følg Madsynet på facebook
Her

Instagram Her

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *