Sådan laver du gammeldags oksesteg

udskriv opskriften
Sådan laver du gammeldags oksesteg
Her får du simpelthen verdens bedste opskrift på en gammeldags oksesteg. Normalt laver du oksestegen i en gryde, men vi fortæller dig også hvordan du tilbereder oksestegen i en stegeso. Derudover giver vi dig en rigtig lækker sauce.
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 2 timer
Ventetid 15 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1,2 kg oksetykkam
  • balsamico eller citronsaft
  • smør
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 persillerod
  • 2 små æbler
  • 5 enebær
  • 4 dl oksefond
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 2 timer
Ventetid 15 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1,2 kg oksetykkam
  • balsamico eller citronsaft
  • smør
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 persillerod
  • 2 små æbler
  • 5 enebær
  • 4 dl oksefond
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
Instruktioner
  1. Skær løg, gulerod og persillerod i små tern og æblerne i grove tern.
  2. Dup oksetykkammen tør og fjern evt. fedt fra stegen.
  3. Smør stegen med balsamico eller citronsaft.
  4. Krydr stegen med salt og friskkværnet peber.
  5. Brun stegen på begge sider i smør, så den får en lækker stegeskorpe.
  6. Svits grøntsagerne og enebær i et par minutter.
  7. Tilsæt oksefond, kog retten op, og skru dernæst ned for varmen.
  8. Læg låget på og lad oksestegen småsimre i 2 timer.
  9. Vend oksetykkammen undervejs.
  10. Tag oksetykkammen op og læg den på et skærebræt.
  11. Nu skal vi lave saucen: Sigt skyen i en lille gryde og kog op. Lad gerne skyen koge lidt ind.
  12. Tilsæt fløden, kog op og smag sovsen til.
  13. Jævn saucen med et par tsk maizena udrørt i lidt koldt vand.
  14. Lav evt. oksestegen i en stegeso: kom 3 hakkede hvidløgsfed, et stort løg eller 2 skalotteløg, 1 gulerod i tern, 1 persillerod i tern, 10 sorte peberkorn, frisk timian eller rosmarin og 2 laurbærblade i bunden af stegesoen.
  15. Brun oksetykkammen på begge sider og kom den oven på grøntsagerne.
  16. Krydr stegen med salt og friskkværnet peber.
  17. Hæld 3 dl oksefond i stegesoen.
  18. Læg låget på og stil stegesoen i en kold ovn.
  19. Nu skal oksestegen hygge sig i ovnen i 4 timer ved 150 grader varmluft.
  20. Læg oksestegen til side, og nu skal du lave sovsen som beskrevet øverst.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *