Sådan laver du langtidstegt oksefilet i ovn


Langtidsstegt oksefilet er godt bud at servere for dine gæster, og de fleste vil se frem til at sætte tænderne i den lækre steg.

Oksefilet er utrolig nem at lave, og jeg lover stegen er saftig og ikke tør.

Hvis du følger min opskrift, får du super mør og mediumstegt oksefilet.



Se også:

Langtidsstegt kalvefilet



udskriv opskriften
Sådan laver du langtidstegt oksefilet i ovn
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 1 time og 30 minutter
Ventetid 15 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1,5 oksefilet
  • 3 spsk brun farin
  • tsk groft salt
  • kværnet peber
  • 1 håndfuld hvidløg
  • 1 løg
  • 1 stor gulerod
  • oksefond eller bouillon
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 1 time og 30 minutter
Ventetid 15 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1,5 oksefilet
  • 3 spsk brun farin
  • tsk groft salt
  • kværnet peber
  • 1 håndfuld hvidløg
  • 1 løg
  • 1 stor gulerod
  • oksefond eller bouillon
Instruktioner
  1. Rids fedtet i fileten.
  2. Bland farin, salt og peber sammen i en lille skål og gnid det grundigt ind i fileten.
  3. Kom fileten i en frysepose og stil den i køleskabet i mindst 30 minutter gerne længere.
  4. Tag stegen ud af køleskabet i god tid, da den skal have stuetemperatur.
  5. Varm en pande op ved høj temperatur og kom fedtstof på panden.
  6. Brun stegen på alle sider, så fileten får en lækker stegeskorpe.
  7. Læg stegen i et ovnfast fad eller i en bradepande.
  8. Kom lidt kødsaft fra posen med kød i en lille gryde og hæld 3 dl vand eller oksefond ved og kog op. Har du ikke oksefond bruger du en bouillonterning.
  9. Hæld det over stegen.
  10. Skær gulerødder og løg i grove tern eller skiver og kom det ved siden af oksefileten.
  11. Kom gerne en håndfuld fed hvidløg uden skal i fadet.
  12. Tænd ovnen på 80 grader anmindelig ovn.
  13. Nu skal stegen hygge sig i 4 timer eller når temperaturen når 57 grader.
  14. Hæld løbende lidt stegesky over stegen.
  15. Når din oksefilet har nået en kernetemperatur på 57 grader er den færdig.
Recipe Notes

Serveringstips:

 

Du kan lave alt muligt lækkert til oksefileten.

en lækker

En agt kartoffel

er virkelig lækkert til en oksefilet. Ovnbagte kartofler eller andre grøntsager er også lækkert til oksefilet.

Har du lyst til at servere sovs kan du lave en

Rødvinssovs

eller

en kold Bearnaisecreme

af grøntsager kan du lave dampet bønner eller

Dampet gulerødder

En andet bud er

Ovnbagte majskolber

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *