Sådan laver du sprøde pommes fritter i ovn

⭐⭐⭐⭐⭐


Det er virkelig nemt at lave sprøde pommes frites i ovnen. Og nej fritterne skal ikke svømme med olie.

Det kræver tid og kærlighed for at dine pommes fritter bliver sprøde i ovnen. De skal lige koge et kort øjeblik i en smule eddike, og så skal de køle helt af. Derudover skal de rå kartoffelstænger overhældes med isvand og isvandet skal skiftes et par gange. Jo længere kartoflerne er i isvandet jo sprødere bliver kartoflerne.
Vand fra hanen kan også gå.

Giv dine kartofler lidt kærlighed, det kan godt betale sig.


udskriv opskriften
Sådan laver du sprøde pommes fritter i ovn
Forberedelses tid 1 time og 30 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 4 bagekartofler
  • 1 spsk god salt
  • 2 spsk lagereddike
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk tørret timian eller et andet krydderi
  • et par isterninger
Forberedelses tid 1 time og 30 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 4 bagekartofler
  • 1 spsk god salt
  • 2 spsk lagereddike
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk tørret timian eller et andet krydderi
  • et par isterninger
Instruktioner
  1. Fyld en skål op med vand.
  2. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde ensartet stave.
  3. Kom kartoflerne i vandet. Hvis du har isterninger, så smid et par i vandet.
  4. Lad kartoflerne trække i vandet mindst 10 minutter, men gerne 2 timer. Hæld vandet fra kartoflerne et par gange og erstatte det med nyt vand. vi skal fjerne alt stivelse fra kartoflerne så kartoflerne bliver sprøde.
  5. Hæld vandet fra kartoflerne, skyl dem og fyld gryden igen med vand til kartoflerne er dækket.
  6. Tilsæt salt og eddike i vandet.
  7. Bring kartoflerne i kog.
  8. Når vandet koger slukker du for varmen.
  9. Lad kartoflerne trække i gryden i 3 minutter.
  10. Hæld vandet fra kartoflerne.
  11. Nu skal kartoflerne afkøle helt af.
  12. Bred et rent viskestykke på en rist og kom kartoflerne ovenpå viskestykket. Dæk dem til med et andet viskestykke.
  13. Det tager ret lang tid til kartoflerne bliver kolde, derfor kom jeg kartofler i fryseren i cirka 20 minutter.
  14. Kom de afkølede kartofler i en frysepose og tilsæt olivenolie, salt og evt. timian.
  15. Ryst posen godt og fordel fritterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Kartoflerne må ikke overlappe hinanden.
  16. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
  17. Steg fritterne i ovnen i cirka 25-30 minutter.
  18. Luk dampen ud et par gange ved at åbne ovnlågen en smule.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *