Sådan laver du langtidssimret Osso buco

udskriv opskriften
Sådan laver du langtidssimret Osso buco
Du får det bedste resultat ved at langtidsstege osso buco. Du får det mest møre kød. Læs hvordan du får super lækkert osso buco som smelter på tungen.
Keyword Osso buco
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 4 timer
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 4 osso buco
  • 4 gulerødder
  • 3 stængler bladselleri (eller ½ selleriknold)
  • 2 porre
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 5 dl oksefond (eller 4 dl vand plus en terning bouillon)
  • 3 dl hvidvin
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 spsk tomatpuré
  • 2 spsk balsamico
  • 2 laurbærblade
  • 1 kvist frisk timian eller rosmarin
Keyword Osso buco
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 4 timer
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 4 osso buco
  • 4 gulerødder
  • 3 stængler bladselleri (eller ½ selleriknold)
  • 2 porre
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 5 dl oksefond (eller 4 dl vand plus en terning bouillon)
  • 3 dl hvidvin
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 spsk tomatpuré
  • 2 spsk balsamico
  • 2 laurbærblade
  • 1 kvist frisk timian eller rosmarin
Instruktioner
  1. Rens grøntsagerne og skær dem i passende stykker.
  2. Hak hvidløg fint.
  3. Dup osso buco tøre med et stykke køkkenrulle, rids kødet 4 steder rundt i kanten - så undgår du at de krøller under bruningen. Du skal blot ridse kødet og ikke skære i det. Vend hvert stykke kød i mel.
  4. Brun kødstykkerne i smør på begge sider. Læg dem til side.
  5. Svits grøntsagerne i fedtstof og kom osso buco i gryden med grøntsager.
  6. Hæld hakkede tomater, balsamico, laurbær, rosmarin eller timiankviste, tomatpuré vin og oksefond i gryden.
  7. Rør rundt i gryden og drys med salt og friskkværnet peber.
  8. Skru ned for varmen og nu skal gryderetten hygge sig i 4 timer.
  9. Nu skal vi lave saucen: tag forsigtigt kødet op ad gryden og læg det på et fad og drys med lidt salt og friskkværnet peber.
  10. Sigt grøntsagerne fra (gem dem grøntsagerne skal serveres til osso bucoen)
  11. Hæld sovsen i en lille gryde
  12. Kog sovsen op, kom fløden i og smag til med salt og peber.
  13. Du kan også jævne sovsen med lidt maizena.
  14. Du kan også lave retten i ovnen. Brun kødet som beskrevet øverst og kom alle ingredienser i en stegeso. Retten er færdig efter 3 timer ved 160 grader varmluft.
Recipe Notes

Servere de kogte grøntsager, en lækker kartoffelmos og sovsen til retten.

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *