Sådan laver du Langtidsstegt kalvefilet – mørt og lækkert

udskriv opskriften
Sådan laver du Langtidsstegt kalvefilet - mørt og lækkert
Det er faktisk meget nemt at lave langtidsstegt kalvefilet, hvor kødet bliver så mørt, at det næsten smelter, bare du blinker til det. Vi har det indtryk at mange synes, at det er svært at få denne udskæring mør og lækker, men det er ikke ret svært. Hvis du følger denne opskrift, er vi sikre på, at du får et godt resultat.
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 4-5 timer
Ventetid 15 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 kalvefilet (1,2 kg)
  • smør og olie til stegning
  • salt og peber
  • 2 fed hvidløg
  • friskhakket rosmarin og timian
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 4-5 timer
Ventetid 15 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 kalvefilet (1,2 kg)
  • smør og olie til stegning
  • salt og peber
  • 2 fed hvidløg
  • friskhakket rosmarin og timian
Instruktioner
  1. Rids fedtet med en skarp kniv og gnid fileten med salt, peber og friskhakket timianblade.
  2. Brun fileten i fedtstof i et par minutter.
  3. Kom kalvefileten i et fad og stik et stegetermometer på midten af fileten.
  4. Efter en 5-6 timer skal temperaturen være 57 grader. Hvis kødet ikke er færdigstegt så skru op fra temperaturen til 100 grader.
  5. Tag kødet ud og lad det hvile i 15 minutter.
  6. Skær fileten i tynde skiver og servere.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *