Squashbrud – lækre boller med squash




Det er squashsæson lige nu, derfor er det oplagt at bage de her skønne squashbrud.
De blev virkelig gode, og jeg fik bagt en stor portion, så de boller jeg ikke spiste kom i fryseren.

udskriv opskriften
Squashbrud - lækre boller med squash
Keyword Squashbrud
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Ventetid 1 time
Antal personer
boller
Ingredienser
  • 5 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 2 æg
  • 1 dl solsikke eller rapsolie
  • 100 g solsikkekerner
  • 1 revet squash (kan erstattes med gulerødder, rødbeder eller æble)
  • 1 tsk salt
  • 1 kg hvedemel
  • et sammenpisket æg
Keyword Squashbrud
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Ventetid 1 time
Antal personer
boller
Ingredienser
  • 5 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 2 æg
  • 1 dl solsikke eller rapsolie
  • 100 g solsikkekerner
  • 1 revet squash (kan erstattes med gulerødder, rødbeder eller æble)
  • 1 tsk salt
  • 1 kg hvedemel
  • et sammenpisket æg
Instruktioner
  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Riv squash og tilsæt det i gærblandingen.
  3. Tilsæt sukker, æg og olie og rør godt rundt.
  4. Tilsæt solsikkekerner og salt og rør lidt rundt.
  5. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen. Dejen skal ikke æltes med røres med en grydeske. Rør endtil du ikke kan røre mere. Dejen skal være klistret.
  6. Dæk skålen til med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve til dobbeltstørrelse ved stuetemperatur. Det tager cirka 45 minutter.
  7. Beklæd 2 bradepander med bagepapir og kom bollerne på bagepladen ved hjælp af 2 skeer. Du kan også bruge hænderne, men det er en smule udfordrende, da dejen er ret klistret. Lad dem eventuelt efterhæve i 30 minutter.
  8. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  9. Pesl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i cirka 10 minutter.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *