Tabouleh – en super lækker salat fra mellemøsten

udskriv opskriften
Tabouleh - en super lækker salat fra mellemøsten
Tabouleh er en salat fra mellemøsten, bestående af bulgur, grøntsager og krydderurter. Og så består dressingen af salt, olivenolie og citron. I Palæstina servere man salaten til muqabilat som betyder forret.Der er mange variationer af tabouleh, men i dag får du den palæstinensiske udgave. i Palæstina og Libanon bliver taboulet serveret med andre forretter såsom hummus baba ganoush falafel mm. I min familie spiser vi tabouleh til grillmad eller som tilbehør til risretter, lam, kebab osv.
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 5 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 3 håndfulde bredbladet persille
  • 2 citroner
  • 1 dl fin bulgur
  • 2 stk forårsløg
  • 3 spsk frisk mynte
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 4 tomater
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 5 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 3 håndfulde bredbladet persille
  • 2 citroner
  • 1 dl fin bulgur
  • 2 stk forårsløg
  • 3 spsk frisk mynte
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 4 tomater
Instruktioner
  1. Hak persillen og forårsløget fint og bland det sammen med hakket frisk mynte, olivenolie, citron og salt.
  2. Hæld bulgur i en skål og hæld rigeligt med koldt vand over og lad det stå i 5-10 minutter. Den skal stadig have bid.
  3. Skær tomaterne i små tern.
  4. Bland det hele sammen og anret det på et fad.
Recipe Notes

Server evt salat som en forret med hummus, baba ganoush
eller til falafel.

Salaten kan også serveres til kebab, kylling, lam osv.

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *