Thai fiskefrikadeller – Lækre krydret fishcakes



I dag vil vi gerne dele en super lækker opskrift på thai fiskefrikadeller med dig.

Fiskefrikadellerne er krydret med ingefær, hvidløg, chili, koriander, lime, fiskesauce og karrypasta.

Du kan nemt undlade en eller flere krydderier f.x koriander. Brug evt. den tørret variant hvis du ikke er så vild med den friske udgave.

udskriv opskriften
Thai fiskefrikadeller - Lækre krydret fishcakes
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
fiskefrikadeller
Ingredienser
  • 250 g torskefilet
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • friskrevet ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 spsk karrypasta
  • ½ lime saft og skal
  • 1 lille håndfuld frisk koriander
  • 2 forårsløg
  • ½ tsk chilipulver
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
fiskefrikadeller
Ingredienser
  • 250 g torskefilet
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • friskrevet ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 spsk karrypasta
  • ½ lime saft og skal
  • 1 lille håndfuld frisk koriander
  • 2 forårsløg
  • ½ tsk chilipulver
Instruktioner
  1. Kom torsk, æg og mel i en blender eller foodprocessor og blend til du har en glat masse.
  2. Kom fintrevet hvidløg og ingefær i blenderen sammen med forårsløg, koriander, fiskesauce, karrypasta, limesaft og skal.
  3. Blend igen.
  4. Lad fiskefarsen trække i køleskabet i mindst 30 minutter.
  5. Varm olien op på en pande.
  6. Form til fiskefrikadeller og steg fiskefrikadellerne ved middelvarme i cirka 5 minutter på hver side til de er sprøde.
  7. Du kan også stege dem i ovnen.
  8. Kom dem i et ovnfast fad med fedtstof og steg frikadellerne ved 200 grader varmluft i cirka 20 minutter.
Recipe Notes

Vi har undladt at tilsætte salt og peber i farsen, da fiskesauce er salt i sig selv og peber bruger man ikke i thai køkkenet.

 

Du kan sagtens bruge en færdigkøbt fiskefars og krydr den som du ønsker. Tilsæt evt lidt finthakket rejer i farsen.

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *