relaterede artikler:
Forberedelses tid | 15 minutter |
Tilberedningstid | 15 minutter |
Ventetid | 0 minutter |
Antal personer |
personer
|
- 400 g kyllingefilet
- 4 tsk karry
- 1½ tsk karrypasta
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 20-30 g ingefær
- 2-3 gulerødder
- 1 dåse bambusskud
- 1 l vand
- 2 terninger grøntsagsbouillon
- 2 dåser kokosmælk (de store dåser)
- 3 spsk fiskesauce
- 4 spsk soja
- 1 spsk rørsukker
- et bundt forårsløg
- 1 peberfrugt i tern
- 180 g risnudler (andre nudler kan også bruges)
Ingredienser
|
|
- Skær løg, hvidløg og gulerødder i små tern og kom grøntsagerne i en lille skål.
- Riv lidt ingefær i skålen med grøntsager og tilsæt drænet bambusskud.
- Skær forårsløg i tynde skiver og peberfrugt i mindre tern og kom grøntsagerne i en anden skål.
- Skær kyllingekødet i mindre tern.
- Kog vand op i en stor gryde sammen med bouillonterninger.
- Kom olie på en pande eller i en gryde og steg kylling, karry og karrypasta i 3 minutter. Vend blandingen undervejs.
- Kom blandingen på en tallerken.
- Kom mere olie på panden og svits løg, hvidløg, ingefær og bambusskud i et par minutter.
- Kom kyllingekødet på panden med løg.
- Hæld grøntsager og kylling i den varme bouillon.
- Tilsæt kokosmælk, fiskesauce, soja og rørsukker.
- Lad suppen koge op, og dernæst skal suppen småsimre i 15 minutter.
- Smag suppen til med salt, rørsukker, karry, fiskesauce og evt. lidt limesaft.
- Kom peberfrugt, forårsløg og nudler i gryden. Bræk evt. nudlerne i små stykker.
- Lad nu suppen småkoge i 4 minutter eller til nudlerne er klar.
Drys suppen evt. med lidt friskhakket persille.
Servere gerne et friskbagt brød til suppen.
Se også:
Suppe med pasta, tomater og grøntsager
Krydret tomatsuppe
Gullashsuppe
Tilmeld dig en ugentlig madplan Her
Se et billede af opskriften Her