Thaisuppe med kylling og nudler

udskriv opskriften
Thaisuppe med kylling og nudler
En skøn suppe, der er færdig på under 30 minutter. På trods af den korte kogetid, får du en virkelig suppe, der smager af Thailand.
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 400 g kyllingefilet
  • 4 tsk karry
  • tsk karrypasta
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 20-30 g ingefær
  • 2-3 gulerødder
  • 1 dåse bambusskud
  • 1 l vand
  • 2 terninger grøntsagsbouillon
  • 2 dåser kokosmælk (de store dåser)
  • 3 spsk fiskesauce
  • 4 spsk soja
  • 1 spsk rørsukker
  • et bundt forårsløg
  • 1 peberfrugt i tern
  • 180 g risnudler (andre nudler kan også bruges)
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 400 g kyllingefilet
  • 4 tsk karry
  • tsk karrypasta
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 20-30 g ingefær
  • 2-3 gulerødder
  • 1 dåse bambusskud
  • 1 l vand
  • 2 terninger grøntsagsbouillon
  • 2 dåser kokosmælk (de store dåser)
  • 3 spsk fiskesauce
  • 4 spsk soja
  • 1 spsk rørsukker
  • et bundt forårsløg
  • 1 peberfrugt i tern
  • 180 g risnudler (andre nudler kan også bruges)
Instruktioner
  1. Skær løg, hvidløg og gulerødder i små tern og kom grøntsagerne i en lille skål.
  2. Riv lidt ingefær i skålen med grøntsager og tilsæt drænet bambusskud.
  3. Skær forårsløg i tynde skiver og peberfrugt i mindre tern og kom grøntsagerne i en anden skål.
  4. Skær kyllingekødet i mindre tern.
  5. Kog vand op i en stor gryde sammen med bouillonterninger.
  6. Kom olie på en pande eller i en gryde og steg kylling, karry og karrypasta i 3 minutter. Vend blandingen undervejs.
  7. Kom blandingen på en tallerken.
  8. Kom mere olie på panden og svits løg, hvidløg, ingefær og bambusskud i et par minutter.
  9. Kom kyllingekødet på panden med løg.
  10. Hæld grøntsager og kylling i den varme bouillon.
  11. Tilsæt kokosmælk, fiskesauce, soja og rørsukker.
  12. Lad suppen koge op, og dernæst skal suppen småsimre i 15 minutter.
  13. Smag suppen til med salt, rørsukker, karry, fiskesauce og evt. lidt limesaft.
  14. Kom peberfrugt, forårsløg og nudler i gryden. Bræk evt. nudlerne i små stykker.
  15. Lad nu suppen småkoge i 4 minutter eller til nudlerne er klar.
Recipe Notes

Drys suppen evt. med lidt friskhakket persille.
Servere gerne et friskbagt brød til suppen.

Se også:
Suppe med pasta, tomater og grøntsager
Krydret tomatsuppe
Gullashsuppe

Tilmeld dig en ugentlig madplan Her

Se et billede af opskriften Her

 

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *