Tyrkisk linsesuppe – lækker suppe fra tyrkiet

⭐⭐⭐⭐⭐


Denne suppe serveres ofte som forret men den kan også serveres et måltid for sig selv.

Du kender måske suppen fra tyrkiske restauranter? I Tyrkiet spiser man suppen døgnet rundt (også til morgenmad)

Jeg har brugt røde linser i suppen, men du kan også bruge gule linser. De røde linser har et højt indhold af kostfibre og proteiner. Kostfibrene holder din fordøjelses i gang, og du får hurtig en mæthedsfølelse. En god grund til, at du skal lave denne suppe.

udskriv opskriften
Tyrkisk linsesuppe - lækker suppe fra tyrkiet
Forberedelses tid 7 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 spsk olie
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 dl røde linser
  • 1 liter vand
  • 1 bouillonterning
  • ½ tsk chiliflager
  • 1 tsk mild paprika
  • ½ tsk spidskommen
  • salt og friskkværnet peber
  • citronskiver
Forberedelses tid 7 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 spsk olie
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 dl røde linser
  • 1 liter vand
  • 1 bouillonterning
  • ½ tsk chiliflager
  • 1 tsk mild paprika
  • ½ tsk spidskommen
  • salt og friskkværnet peber
  • citronskiver
Instruktioner
  1. Skyl linserne.
  2. Hak løg og gulerødder fint og svits dem i olie.
  3. Her kan du tilsætte andre grøntsager fx peberfrugt, kartofler, selleri og blomkål.
  4. Tilsæt tomatpuré for at tilføje syre til suppen. Tilsæt krydderierne og lad dem svitse med i 30 sekunder.
  5. Tilsæt linser, vand og bouillon i gryden.
  6. Kog suppen op og lad den simre i 25 minutter eller til linserne er kogt færdig.
  7. Nu kan du vælge at blendte suppen.
  8. Smag suppen til med salt og peber.
  9. Suppen serveres med en citronskive.
Recipe Notes

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *