Varme hveder – den bedste opskrift på luftige hveder


Her er den bedste opskrift på varme hveder. Du får store og luftige hveder, som passer perfekt til med et lag smør.

Se også:
Koldhævet fødselsdagsboller

udskriv opskriften
Varme hveder - den bedste opskrift på luftige hveder
Keyword Varme Hveder
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 15-20 minutter
Ventetid 1 time
Antal personer
hveder
Ingredienser
  • 3 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • ½ tsk salt
  • 1 knsp kanel
  • 2 tsk kardemomme
  • 40 g sukker
  • 50 g blødt smør
  • 700 g hvedemel (prøv først med mindre)
Keyword Varme Hveder
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 15-20 minutter
Ventetid 1 time
Antal personer
hveder
Ingredienser
  • 3 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • ½ tsk salt
  • 1 knsp kanel
  • 2 tsk kardemomme
  • 40 g sukker
  • 50 g blødt smør
  • 700 g hvedemel (prøv først med mindre)
Instruktioner
  1. Opløs gæren i mælken.
  2. Tilsæt æg, salt, kanel, kardemomme, sukker og det bløde smør i gærblandingen og rør godt.
  3. Tilsæt lidt af melet og rør igen.
  4. Tilsæt resten af melet og ælt dejen i 10 minutter eller til dejen er glat.
  5. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke.
  6. Del dejen til boller (hvert stykke skal veje 80 g) og form til boller.
  7. Beklæd en bradepande med bagepapir og kom bollerne på bagepladen.
  8. Der skal være et par cm afstand imellem hvert bolle, da de hæver lidt i ovnen.
  9. Dæk bollerne til med et fugtigt viskestykke og lad dem hæve yderligere 40 minutter.
  10. Varm ovnen til 200 grader varmluft.
  11. Bag bollerne i 15-20 minutter eller til de er gennembagte.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *