Vegansk æblemuffins – lækker muffins uden æg og smør


For at lave lækre æblemuffins behøver du ikke æg til at gøre dem luftige. De her lækre muffins er både bløde og luftige, og så smager de dejligt.

I stedet for æg har jeg tilsat husk. Husk har samme funktion som æg, det binder dej sammen, og har den evne at suge væde til sig.

Opskriften er både testet af veganere og ikke veganere og kagerne bliver rost til skyerne.

udskriv opskriften
Vegansk æblemuffins - lækker muffins uden æg og smør
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
muffins
Ingredienser
  • 150 g hvedemel
  • 70 g havregryn
  • 75 g sukker
  • 1 spsk husk
  • tsk bagepulver (eller 1½ tsk bagepulver og 1 tsk natron)
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk kardemomme
  • et drys salt
  • 2 æbler i små tern
  • ½ dl vand
  • 2 spsk olie
  • 2 dl sojamælk
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
muffins
Ingredienser
  • 150 g hvedemel
  • 70 g havregryn
  • 75 g sukker
  • 1 spsk husk
  • tsk bagepulver (eller 1½ tsk bagepulver og 1 tsk natron)
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk kardemomme
  • et drys salt
  • 2 æbler i små tern
  • ½ dl vand
  • 2 spsk olie
  • 2 dl sojamælk
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skræl æblerne og skær dem i små tern.
  3. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  4. Tilsæt de resterende ingredienser i skålen med de tørre ingredienser og pisk det sammen.
  5. Smøre dine muffinsforme.
  6. Hæld dejen i muffinsforme.
  7. Bag dine muffins på midterste rille i ovn i 20-25 minutter.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *