Veganske burgerboller – opskrift på luftige burgerboller


Spar penge ved at lave burgerbollerne selv. Jeg synes, at de burgerboller man køber er ofte tørre og kedelige. Disse burgerboller er saftige, bløde og luftige.


udskriv opskriften
Veganske burgerboller - opskrift på luftige burgerboller
Forberedelses tid 3 minutter
Tilberedningstid 12-15 minutter
Ventetid 2 timer og 30 minutter
Antal personer
burgerboller
Ingredienser
  • 5 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 600 g hvedemel
  • 200 g fuldkornsmel
  • 4 spsk olie
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • sesamfrø til topping
Forberedelses tid 3 minutter
Tilberedningstid 12-15 minutter
Ventetid 2 timer og 30 minutter
Antal personer
burgerboller
Ingredienser
  • 5 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 600 g hvedemel
  • 200 g fuldkornsmel
  • 4 spsk olie
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • sesamfrø til topping
Instruktioner
  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt sukker, olie og fuldkornsmel og rør rundt.
  3. Tilsæt hvedemel og salt og ælt dejen til du har en glat og smidig dej. Dejen skal slippe skålen. Det tager cirka 10 minutter.
  4. Lad dejen hvile tildækket et lunt sted i en time.
  5. Kom dejen på et meldrysset bor og del den i 2 dele.
  6. Form syv boller af hvert stykke.
  7. Pensl bollerne med vand og dyp den øverste del i sesam.
  8. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve i 30 minutter gerne længere.
  9. Forvarm ovnen til 220 grader alm. ovn.
  10. Bag de veganske burgerboller ved 220 grader i cirka 12-14 minutter og lad burgerbollerne køle af på en bagerist.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *