Vegetar moussaka – Den bedste opskrift


I dag får du opskriften på en lækker moussaka uden kød.

Du kan godt glæde dig hvis du vil give retten en chance.

udskriv opskriften
Vegetar moussaka - Den bedste opskrift
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 45 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 g kartofler
  • 1 aubergine
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 peberfrugt
  • 2 dl røde linser
  • 3 dl vand
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 bouillonterning
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk timian
  • 2 tsk sød paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk kanel
  • olie til stegning
  • salt og peber
  • 2 spsk smør (til ostesauce)
  • 2 spsk hvedemel (til ostesauce)
  • ½ l mælk (til ostesauce)
  • 150 g revet ost (til ostesauce)
  • revet muskat (til ostesauce)
  • salt og peber (til ostesauce)
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 45 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 g kartofler
  • 1 aubergine
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 peberfrugt
  • 2 dl røde linser
  • 3 dl vand
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 bouillonterning
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk timian
  • 2 tsk sød paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk kanel
  • olie til stegning
  • salt og peber
  • 2 spsk smør (til ostesauce)
  • 2 spsk hvedemel (til ostesauce)
  • ½ l mælk (til ostesauce)
  • 150 g revet ost (til ostesauce)
  • revet muskat (til ostesauce)
  • salt og peber (til ostesauce)
Instruktioner
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Skær kartofler og auberginer i skiver.
  3. Hak løg og hvidløg fint.
  4. Skær peberfrugten i tern.
  5. Svits løg og hvidløg i lidt olie i et par minutter.
  6. Tilsæt dåserne med de hakkede tomater, peberfrugt, linser, vand, bouillonterning og krydderier i gryden.
  7. Lad saucen simre i 20 minutter.
  8. Smag saucen til med salt og peber.
  9. Nu skal vi lave ostesaucen: Smelt smøøret ved middelvarme.
  10. Tilsæt hvedemel og pisk det godt.
  11. Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør konstant så saucen ikke klumper.
  12. Bliv ved indtil saucen tykner lidt eller du opnår den ønskede konsistens.
  13. Tilsæt ost og rør rundt.
  14. Smag saucen til med salt, peber og muskat.
  15. Nu skal vi samle retten.
  16. Læg kartoffelskiver i bunden af et ovnfast fad.
  17. Ovn på kartofler laver du et lag auberginer.
  18. Fordel vegetarsaucen over kartofler og auberginer.
  19. Afslutningsvis hælder du ostesaucen over vegetarsauce.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *