I dag får du opskriften på en lækker moussaka uden kød.
Du kan godt glæde dig hvis du vil give retten en chance.
Forberedelses tid | 30 minutter |
Tilberedningstid | 45 minutter |
Ventetid | 0 minutter |
Antal personer |
personer
|
Ingredienser
- 500 g kartofler
- 1 aubergine
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 peberfrugt
- 2 dl røde linser
- 3 dl vand
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 bouillonterning
- 2 tsk oregano
- 1 tsk timian
- 2 tsk sød paprika
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk kanel
- olie til stegning
- salt og peber
- 2 spsk smør (til ostesauce)
- 2 spsk hvedemel (til ostesauce)
- ½ l mælk (til ostesauce)
- 150 g revet ost (til ostesauce)
- revet muskat (til ostesauce)
- salt og peber (til ostesauce)
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Skær kartofler og auberginer i skiver.
- Hak løg og hvidløg fint.
- Skær peberfrugten i tern.
- Svits løg og hvidløg i lidt olie i et par minutter.
- Tilsæt dåserne med de hakkede tomater, peberfrugt, linser, vand, bouillonterning og krydderier i gryden.
- Lad saucen simre i 20 minutter.
- Smag saucen til med salt og peber.
- Nu skal vi lave ostesaucen: Smelt smøøret ved middelvarme.
- Tilsæt hvedemel og pisk det godt.
- Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør konstant så saucen ikke klumper.
- Bliv ved indtil saucen tykner lidt eller du opnår den ønskede konsistens.
- Tilsæt ost og rør rundt.
- Smag saucen til med salt, peber og muskat.
- Nu skal vi samle retten.
- Læg kartoffelskiver i bunden af et ovnfast fad.
- Ovn på kartofler laver du et lag auberginer.
- Fordel vegetarsaucen over kartofler og auberginer.
- Afslutningsvis hælder du ostesaucen over vegetarsauce.
Del denne opskrift
relaterede artikler:
Sådan laver du langtidstegt oksefilet i ovn
Indbagt laks med flødeost og spinat
Kylling Korma Opskrift på en mild krydret indisk ret
Kyllingenuggets lavet i en airfryer
Ratatouille - en fransk klassiker
One pot spaghetti bolognaise
Ovnstegt kylling med grøntsager - en god madspildsret
Tyrkisk linsesuppe - lækker suppe fra tyrkiet
Hjemmelavet burgerbøffer - sådan laver du de perfekte burgerbøffer
Oksesteg stegt som vildt