Vegetar stroganoff – lækker gryderet med svampe

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker 

Gryderetter
Og i sær gryderetter med masser af grøntsager. Det har gået op for mig, at jeg ikke har en opskrift på vegetar  stroganoff her på madsynet.dk, og det har jeg gjort noget ved.

Her er min version af en vegetarisk stroganoff – med en masse svampe, krydderier og fløde.

Se også:

Svampesauce

Svampebolognaise



udskriv opskriften
Vegetar stroganoff – lækker gryderet med svampe
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
pers
Ingredienser
  • 400 g brune champignon (eller andre svampe)
  • 2 spsk smør
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk sød paprika
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 spsk hvedemel
  • 6 spsk tomatpuré
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl vand eller bouillon
  • 3 laurbærblade
  • 2 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
pers
Ingredienser
  • 400 g brune champignon (eller andre svampe)
  • 2 spsk smør
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk sød paprika
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 spsk hvedemel
  • 6 spsk tomatpuré
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl vand eller bouillon
  • 3 laurbærblade
  • 2 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
Instruktioner
  1. Rens champignon og skær dem i skiver. Brug eventuelt en æbledeler. Dine champignonskiver bliver pæne.
  2. Hak løg og hvidløg fint.
  3. Kom smør i en gryde og lad smørret bruse af.
  4. Tilsæt svampe og lad det stege under omrøring til væsken er fordampet. Det tager cirka 5 minutter.
  5. Tilsæt løg og hvidløg til svampene og lad det svitse i et par minutter.
  6. Tilsæt mild paprika, røget paprika, hvedemel og tomatpure i gryden og rør rundt.
  7. Tilsæt rødvin og lad gryderetten koge i et par minutter.
  8. Tilsæt vand og laurbærblade i gryden og lad gryderetten simre i 10 minutter.
  9. Tilsæt til sidst fløde og kog retten op.
  10. Smag retten til med salt og friskkværnet peber.
  11. Serveres med kartoffelmos eller ris til.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *