Vegetar tikka masala

udskriv opskriften
Vegetar tikka masala
Vi har lavet den velkendte ret tikka masala i en vegetarisk udgave. En ret med masser af varme krydderier og en cremet sauce.
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 45 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 små løg (150 g)
  • 3 fed hakkede hvidløg
  • 40 g revet ingefær
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 dåse hakkede flåede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2,5 dl fløde (almindelig eller sojafløde)
  • 1 bouillonterning
  • 1 dåse kikærter
  • 150 g peberfrugt i tern (eller 1 peberfrugt)
  • 3 gulerødder i tern (cirka 150 g)
  • 150 g aubergine i tern ( er du ikke glad for aubergine, kan du bruge andre grøntsager )
  • 50 g rosiner
  • salt og peber
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 45 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 små løg (150 g)
  • 3 fed hakkede hvidløg
  • 40 g revet ingefær
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 dåse hakkede flåede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2,5 dl fløde (almindelig eller sojafløde)
  • 1 bouillonterning
  • 1 dåse kikærter
  • 150 g peberfrugt i tern (eller 1 peberfrugt)
  • 3 gulerødder i tern (cirka 150 g)
  • 150 g aubergine i tern ( er du ikke glad for aubergine, kan du bruge andre grøntsager )
  • 50 g rosiner
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Sautere løg, hvidløg og ingefær i olie.
  2. Tilsæt krydderierne og rør det hele godt sammen.
  3. Hæld tomatpuré, hakkede tomater, kokosmælk, bouillon og fløde i gryden med krydderier.
  4. Lad saucen simre ved lav varme i 20 minutter. Blend saucen glat med en stavblender.
  5. Hæld grønsagerne i et ovnfast fad og bag dem ved 200 grader i cirka 15 minutter eller til gulerødderne er møre.
  6. Vend grøntsagerne i saucen.
  7. Servere gerne ris, lidt mangoskiver og friske koriander til retten.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *