Categories
BAGVÆRK OG DESSERTER Brød og boller

Verdens bedste madbrød der ikke skal æltes

synes du godt om opskriften?
hvad synes du om opskriften?
[Total: 0 Average: 0]
udskriv opskriften
Verdens bedste madbrød der ikke skal æltes
Dejen skal blot røres sammen med en grydeske, hæve og så bages. Så du skal slet ikke ælte dejen. Og så er dette brød sundt. Der er ikke et gram fedtstof i brødet. Brødet er både bagt med gær og bagepulver og det er meningen.
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 30 minutter
Antal personer
brød
Ingredienser
  • 3 dl lunken mælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 175 g hvedemel
  • 100 g fuldkorns hvedemel
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 30 minutter
Antal personer
brød
Ingredienser
  • 3 dl lunken mælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 175 g hvedemel
  • 100 g fuldkorns hvedemel
Instruktioner
  1. Lun mælken i en lille gryde. Den skal være fingervarm.
  2. Hæld mælken i en skål og opløs gæren.
  3. Tilsæt de to slags mel, bagepulver og salt, og rør det hele godt sammen med en grydeske.
  4. Smør en brødform og hæld dejen op i formen. Dejen er lidt klistret men sådan skal den være.
  5. Læg et viskestykke over skålen og lad brødet hæve i 30 minutter.
  6. Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og bag madbrødet i cirka 25 minutter.
  7. Servere brødet lunt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *