Verdens nemmeste opskrift på hjemmelavet mayonnaise – på et minut


Hjemmelavet mayonnaise er lidt bøvlet at lave på den traditionelle måde ved piskning på trods af at mayonnaise indeholder 4 ingredienser. Vi har forsøgt flere gange ved at piske æg og hælde olie i en tynd stråle og hver gang endte vi med en skilt mayonnaise.

Vi har knækket koden. Faktisk behøver du ikke at piske din mayonnaise.

Brug hele æg og en stavblender, så kan det ikke gå galt. Og det tager kun et minut at lave en portion hjemmelavet mayonnaise, hvis du følger vores opskrift. Alle ingredienser kommes i en skål og så blender du blandingen i 30 sekunder med en stavblender. Nemmere bliver det ikke.

Du kan smage din mayonnaise med lækre råvare. Hvis du tilsætter 1-2 fed friskpresset hvidløg, så har du en skøn aioli.
Lidt chilipulver så har du en lækker chilimayo perfekt til fritter og grøntsagsstave.

Mayonnaisen kan holde sig en uge i køleskabet hvis den opbevares i en beholder med låg.




udskriv opskriften
Verdens nemmeste opskrift på hjemmelavet mayonnaise - på et minut
Forberedelses tid 1 minut
Tilberedningstid 30 sekunder
Ventetid 0 minutter
Antal personer
gram
Ingredienser
  • et æg
  • ½ tsk groft salt
  • 2 dl solsikke eller rapsolie
  • 1 spsk citronsaft (smag dig frem)
Forberedelses tid 1 minut
Tilberedningstid 30 sekunder
Ventetid 0 minutter
Antal personer
gram
Ingredienser
  • et æg
  • ½ tsk groft salt
  • 2 dl solsikke eller rapsolie
  • 1 spsk citronsaft (smag dig frem)
Instruktioner
  1. Tilsæt æg, salt, olie og citronsaft i en skål eller i en høj beholder og blend ingredienserne med en stavblender i 30 sekunder.
  2. Ønsker du en tykkere konsistens tilsætter du lidt mere olie.
Recipe Notes

Tilsæt evt. smagsgivere fx chilipulver, presset hvidløg eller tørret estragon.

Husk du kan også følge madsynet
På facebook

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *