Vores bedste opskrift på hjemmelavet tomatsalsa

udskriv opskriften
Vores bedste opskrift på hjemmelavet tomatsalsa
Der er ikke noget der slår en omgang nachos med masser af smeltet ost, guacamole, creme fraiche og så en portion hjemmelavet salsa til at dyppe i. Eller hvad med en mexicansk hotdog med guakamole, gode pølser, syltede rødløg, knuste tortillachips og så denne tomatsalsa? Lækkert ikke? Lige nu kan du få fat i søde tomater fulde af velsmag, og de kan bruges i en tomatsuppe, ketchup eller en salsa, som slår den købte udgave med store lænkter. Det er ikke ret svært at lave sin egen salsa - den skal simre i 30 minutter, og så kan du med fordel tilføje dine yndlings krydderier. Vi har valgt at flå tomatskindet før de kommes i gryden, men du kan sagtens skære tomaterne i grove tern og komme dem i gryden. Men så får du tomatskind i din salsa. Du kan også erstatte tomaterne med en dåse hakkede tomater, hvis du er i tidsnød.
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Ventetid til salsaen er afkølet.
Antal personer
liter
Ingredienser
  • 400 g modne tomater
  • olie til stegning
  • 1 løg finthakket
  • 1 fed hvidløg finthakket
  • 2-3 spsk eddike eller citronsaft
  • 3 laurbærblade
  • 1 knsp stødt spidskommen
  • 1 knsp røget paprika
  • 1 rød chili finthakket eller 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk sukker
  • salt og peber
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Ventetid til salsaen er afkølet.
Antal personer
liter
Ingredienser
  • 400 g modne tomater
  • olie til stegning
  • 1 løg finthakket
  • 1 fed hvidløg finthakket
  • 2-3 spsk eddike eller citronsaft
  • 3 laurbærblade
  • 1 knsp stødt spidskommen
  • 1 knsp røget paprika
  • 1 rød chili finthakket eller 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk sukker
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Start med at flå tomaterne.
  2. Skær et lille kryds i bunden af hver tomat og læg dem i en skål.
  3. Hæld kogende vand på tomaterne og lad dem trække i et minut.
  4. Nu kan du med lethed fjerne skindet med fingerne.
  5. Halvere tomaterne, fjern blomsten og skær tomaterne i grove tern.
  6. Varm olien op i en gryde og svits løg og hvidløg.
  7. Tilsæt tomaterne, laurbærblade, eddike, spidskommen, chili og paprika i gryden.
  8. Lad salsaen simre uden låg i 30 minutter.
  9. Smag salsaen til med salt, sukker og friskkværnet peber.
  10. Salsaen kan holde sig frisk i køleskabet i en uge.
Del denne opskrift
 
Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *