Categories
HOVEDRETTER Opskrifter med kalv, svine og oksekød

Ribeye bøffer med en god portvinsovs

ribeye bøffer med en god portvinsovs

I dag giver vi dig 2 opskrifter i en opskrift. Ribeye bøffer med en god portvinssovs. Har du ikke portvin kan du bruge rødvin.
Forb. tid5 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid17 min
Keyword: oksekød
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • ribeye bøffer
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld rosmarin
  • 1 skalotteløg
  • 1 dl portvin eller rødvin
  • 3 spsk smør
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Salt bøfferne i god tid cirka 30 minutter før stegningen.
  • Hak hvidløget fint, fjern bladene fra rosmarinkvistene og hak ligeledes skalotteløget fint.
  • Varm en pande op. den skal være meget varm.
  • Kom lidt olie på panden og brun bøfferne ved høj varme i et minut på hver side. Skru ned fra varmen.
  • Kom 1 spsk smør, hvidløg og rosmarin på panden og brun bøfferne 2 minutter på hver side.
  • Vend bøfferne i smørret og læg dem til side på en tallerken.
  • Kom de hakkede skalotteløg på panden og lad det svitse i et minut.
  • Hæld portvinen ved og lad sovsen koge lidt ind i cirka 5 minutter.
  • Kom 2 spsk smør ved og rør smørret godt ind i sovsen.
  • Smag til med salt og peber.
  • Anret bøfferne på en tallerken og krydr med peber.
Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *