Sådan damper du dine gulerødder
Dampet gulerødder er sunde og skønne tilbehør til retter med kød og fisk, og så er gulerødderne virkelig nemme at tilberede på denne måde.
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 500 g gulerødder
- 2 spsk olivenolie
- 1 dl vand
- Groft salt
- evt timian frisk ellerr tørret
Sådan gør du
- Skrub og vask gulerødderne grundigt. De skal ikke skrælles. Vi synes, at gulerødderne mister smag nå de skrælles så lad værre med det.
- Del gulerødderne i halve på den lange led og læg dem i en gryde.
- Tilsæt olivenolie, groft salt og vand i gryden. Kom evt. lidt frisk timian eller tørret.
- Læg låg på og steg gulerødderne ved middel varme i cirka 8-10 minutter eller til de bliver næsten møre men ikke udkogte.
Noter
Med denne metode får du dejlige gulerødder med masser af smag.
relaterede artikler:
Sommersalat med vandmelon og bær
Virkelig nem sovs til kød
Ovnstegte græske frikadeller
Græsk kartoffelsalat - lækker græsksalat med kartofler
Hjemmelavet burgerdressing på 2 minutter
Sprøde pommes frites i ovn - nem opskrift på pommesfritter uden friture
Bagt blomkål i ovn
hjemmelavet kyllingenuggets - stægt i ovn
Simpel opskrift på hjemmelavet remoulade
Karrysalat med æble - oplagt valg til påskemiddagen

