Der findes mange metoder til at koge æg. Madsynet.dk har fundet den bedste og nemeste måde, hvor du får kogt et perfekt æg. Plejer du at komme dine æg i en gryde med kogende vand eller dækker du dine æg med vand? Læs hvordan madsynet.dk gør, og hvad er fordelen ved at benytte vores metode.
Mange mener faktisk at æggene skal dækkes af vand men faktisk skal bunden af gryden kun lige være dækket, for det er dampen og ikke vandet der gør at ægget koger. Ved at benytte vores metode spare du tid og energi.
Det skal du gøre: Kom max 4 æg i en gryde og hæld så kun 5 spsk vand i gryden.
Læg låg på og kog æggene indtil det begynder at dampe ud af gryden eller når du kan høre at æggene koger.
Sluk for varmen og lad æggene stå på kogepladen i 5 min hvis du vil have dine æg blødkogt. Hvis du er mere til hårkogte æg skal de stå i 10 minutter.
Følg denne metode og du vil få et perfekt hårkogt æg.
Måske vil du også synes om disse opskrifter med æg:
en æggesalat med karry og purløg
Lav dine spejlæg i ovnen
Sådan finder du ud af om dine æg er for gamle
lækre æggemuffins med pølser og ost
relaterede artikler:

