Denne salat er bare så fantastisk. Gulerødderne får masser af smag, når de bliver bagt.
Salaten kan både spises som en måltidssalat eller som tilbehør til kylling, frikadeller eller hakkebøffer.
Opskriften er fra webopskrifter
Forberedelses tid:
20 min
Madlavnings tid:
40 min Serveringer:
6 personer
Ingredienser:
1200 g gulerødder
4 spsk olie
4 tsk karry
2½ tsk spidskommen
3 tsk honning
masser af salt cirka 1spsk
peber
125 g spinat
130 g mandler
dressing:
1 bdt persille
et llille fed hvidløg
250 g yoghurt naturel
saft af ½ lime
1 spsk honning
½ tsk spidskommen
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader.Skræl gulerødderne, og skær dem i stave.
Bland gulerødder, olie, karry, spidskommen, honning,salt og peber i en frysepose.
Ryst posen og fordel gulerødderne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i cirka 30 minutter.
Skyl spinaten og tør den grundigt.
Rist mandlerne på en tør pande og hak dem groft.
dressing:
Hak persillen fint.
Pil hvidløget og riv det på den fine side af rivejernet.
Rør persille og hvidløg i yoghurten sammen med limesaft, honning og spidskommen.
Smag dressingen til med salt og peber.
Fordel spinaten på et fad og læg gulerødderne ovenpå. Fordel dem godt.
Top salaten med de hakkede mandler og yoghurtdressingen.
relaterede artikler:

