Categories
TILBEHØR

salat med bagte gulerødder

Denne salat er bare så fantastisk. Gulerødderne får masser af smag, når de bliver bagt.

Salaten kan både spises som en måltidssalat eller som tilbehør til kylling, frikadeller eller hakkebøffer

 

 

Forberedelses tid:
20 min
Madlavnings tid:
40 min Serveringer:
6 personer

Ingredienser:

1200 g gulerødder

4 spsk olie

4 tsk karry

2½ tsk spidskommen

3 tsk honning

masser af  salt cirka 1spsk

peber

125 g spinat

130 g mandler

dressing:

1 bdt persille

et llille  fed hvidløg

250 g yoghurt naturel

saft af ½ lime

1 spsk honning

½ tsk spidskommen

 

 

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader.Skræl gulerødderne, og skær dem i stave.

Bland gulerødder, olie, karry, spidskommen, honning,salt og peber i en frysepose.

Ryst posen og fordel gulerødderne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i cirka 30 minutter.

 

Skyl spinaten og tør den  grundigt.

Rist mandlerne på en tør pande og hak dem groft.

dressing:

Hak persillen fint.

Pil hvidløget og riv det på den fine side af rivejernet.

Rør persille og hvidløg i yoghurten sammen med limesaft, honning og spidskommen.

Smag dressingen til med salt og peber.

Fordel spinaten på et fad og læg gulerødderne ovenpå. Fordel dem godt.

Top salaten med de hakkede mandler og yoghurtdressingen.

 

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *