Skøn rabarberkage med mandelmel

No votes yet.
Please wait...

Denne skønne rabarberkage er så lækker, og kan sagtens bages dagen før.

Forberedelsestid: 20 min
Madlavningstid: 40 min
Serveringer: 1 tærteform eller en kageform
Ingredienser:
225 g blødt smør
180 g sukker
2 tsk vaniljesukker
2 æg
190 g hvedemel
100 g mandelmel eller finthakkede mandler
1 tsk bagepulver
1 dl cremefraiche
150 g grofthakkede hvid chokolade
200 g rabarber
1 spsk sukker
til servering:
1 tsk flormelis
2½ dl piskefløde

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader og smør en form eller en tærteform.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg.
Bland hvedemel, mandelmel og bagepulver i en anden skål og rør det i dejen.
Rør cremefraiche og grofthakket hvid chokolade i dejen til den er jævn.
Hæld dejen i formen.
Rens rabarberne og skær dem i lange stænger.
Læg rabarberne ovn på kagen og tryk dem lidt ned i kagen.
Drys med et tyndt lag sukker.
Bag kagen i ovnen i cirka 45 minutter til den er bagt.
Lad kagen køle af.
Servere kagen lunt eller koldt med et drys sigtet flormelis og letpisket flødeskum.

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *