småkager med syltetøj – opskrift på de bedste julemandens knapper

No votes yet.
Please wait...



De her lækre småkager blev spist samme dag så gode er de. Generelt kan vi ikke holde fingerne væk fra julekager, så tit taler vi om, at vi skal gemme lidt til juleaften, men det bliver aldrig overholdt. Spis kagerne samme dag, de er sprøde og friske. Dagen efter smager de også dejlige men de bliver lidt bløde og smagen minder lidt om hindbærsnitter.

Forberedelsestid: 15 min
Madlavningstid: 10 min
Serveringer: 51 stk

Ingredienser

250 g hvedemel svarer til cirka(4 dl og 1 spsk)

1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
125 g sukker
125 g blødt smør
½ dl piskefløde
hindbærsyltetøj

Fremgangsmåde

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og rør godt.
Pisk Smør og sukker sammen i en anden skål.
Bland de tørre ingredienser med smørblandingen.
Tilsæt fløde og saml dejen med hænderne.
Form dejen til små kugler på størrelse med en pebernød og lav en lille fordybning med tommelfingeren.
Kom 1 knsp hindbærsyltetøj i hver småkage.
Kom kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 175 grader i cirka 10 minutter.

Lad kagerne køle lidt af på en rist.


Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *