sprøde falafler

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.


En pitabrød med falaffel. Hvor mange gange har du bestilt en falaffel hos din lokale falaffelbiks.

Disse falafler er virkelig gode og vi laver tit en stor portion og fryser det vi ikke får spist.

Du får også en opskrift på tahin dressing. Kom falafler og dressingen i pitabrød og spis med god samvittighed.

Forberedelsestid: 15 min
Madlavningstid: 20 minutter
Serveringer: 50 stk

Ingredienser
1 pose tørret kikærter
1 bdt persille
cirka en kvart bdt mynte
½ bdt frisk koriander
et løg
2 fed hvidløg
2 revne små  kartofler(pres vandet fra)
1 tsk
1 spsk spidskommen
2 spsk salt
3 spsk falafelkrydderi (købes hos arabiske grønhandlere)
3 spsk natron
tahin dressing:
2 spsk tahin
2 fed hvidløg, hakket
4 spsk naturel yoghurt
1 tsk chilipulver
1 tsk sød paprika
lidt salt og peber

pynt evt: med frisk mynte

Fremgangsmåde

Start med at røre alle ingredienserne til dressingen sammen.

Falafel:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Sæt tørret kikærter i blød i 12 – 24 timer.
Skyl kikærterne grundigt og blend alle ingredienserne sammen. Brug gerne en foodprocessor.
Form runde falafler med en ske eller hånden.
Du får det bedste resultat hvis du steger falaflerne på en pande eller i en frituregryde. Du kan også bruge ovnen.


Vi glemte at holde øje med tiden, men når de bliver sprøde og bløde indeni, så er de færdige.

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *