Stegte ris med æg og kylling
Virkelig lækker opskrift på stegte ris med æg og kylling, der kan varieres i det uendelige. Brug fx de grøntsager du lige har i køleskabet eller erstat kyllingen med rejer.
Antal: 3 personer
Ingredienser
- 2 dl ris
- 1 peberfrugt
- 1 stor gulerod
- 1 broccoli
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk chilisauce
- 2 spsk sojasauce
- 2 spsk østerssauce
- 1 æg
- 2 kyllingebryster
- olie til stegning
- salt og peber
Sådan gør du
- Kog risene som du plejer.
- Rens peberfrugten og skær den i små stykker.
- Skræl guleroden og skær den i små stykker.
- Del broccolien i buketter.
- Hak løg og hvidløg fint.
- Bland chilisauce, sojasauce og østerssauce i en lille skål.
- Pisk ægget i en anden skål.
- Fjern hinder fra kyllingebrysterne, og skær den i små stykker.
- Steg kyllingebrysterne i lidt olie på en pande eller i en wok sammen med hvidløg.
- Krydr med salt og peber.
- Skub kyllingen til side og tilsæt ægget.
- Rør rundt i ægget, så det bliver stegt, og bland så kylling og æg sammen.
- Tilsæt grøntsagerne og steg det hele i et par minutter.
- Kom risene på panden, og hæld saucen over retten.
- Lad retten stege i et par minutter.
- Kom risene på panden.
- Servere evt. de stegte ris med frisk persille eller basilikum.
Noter
Prøv også denne sød chilikylling i wok
eller wok med kylling og frisk ananas
eller wok med kylling og frisk ananas
relaterede artikler:
Ovnstegte græske frikadeller
Nem opskrift på moussaka - græsk lasagne
Ribeye bøffer med en god portvinsovs
Kylling med pesto, mozzarella, bagte tomater og basilikum
Kyllingefrikadeller stegt i ovn
hjemmelavet kyllingenuggets - stægt i ovn
Ovnret med kylling, ris, karry og grønsager
Krydret tomatsuppe - den nemmeste opskrift
Gullaschsuppe - Skøn opskrift på den lækreste vintersuppe
Pastaret med oksekød, grøntsager og en tomat/flødesovs

