Categories
fjerkræ HOVEDRETTER

Stegte ris med æg og kylling

Stegte ris med æg og kylling

Virkelig lækker opskrift på stegte ris med æg og kylling, der kan varieres i det uendelige. Brug fx de grøntsager du lige har i køleskabet eller erstat kyllingen med rejer.
Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid45 min
Køkken: asiatisk
Antal: 3 personer

Ingredienser

  • 2 dl ris
  • 1 peberfrugt
  • 1 stor gulerod
  • 1 broccoli
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk chilisauce
  • 2 spsk sojasauce
  • 2 spsk østerssauce
  • 1 æg
  • 2 kyllingebryster
  • olie til stegning
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kog risene som du plejer.
  • Rens peberfrugten og skær den i små stykker.
  • Skræl guleroden og skær den i små stykker.
  • Del broccolien i buketter.
  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Bland chilisauce, sojasauce og østerssauce i en lille skål.
  • Pisk ægget i en anden skål.
  • Fjern hinder fra kyllingebrysterne, og skær den i små stykker.
  • Steg kyllingebrysterne i lidt olie på en pande eller i en wok sammen med hvidløg.
  • Krydr med salt og peber.
  • Skub kyllingen til side og tilsæt ægget.
  • Rør rundt i ægget, så det bliver stegt, og bland så kylling og æg sammen.
  • Tilsæt grøntsagerne og steg det hele i et par minutter.
  • Kom risene på panden, og hæld saucen over retten.
  • Lad retten stege i et par minutter.
  • Kom risene på panden.
  • Servere evt. de stegte ris med frisk persille eller basilikum.
Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *