Oksekød i fad med sød kartoffelmos

udskriv opskriften
Oksekød i fad med sød kartoffelmos
Lige i øjeblikket laver vi en del mad og i sær gryderetter og ovnretter. Kort fortalt vintermad der varmer. Forleden dag lavede vi en super lækker krydret oksekød i fad med sød kartoffelmos, og det smagte så hærligt. Retten bliver i hvert fald en favorit herhjemme.
Keyword Oksekød i fad
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 spsk olie
  • 2 hakkede løg
  • 500 g hakket oksekød
  • 500 g revne gulerødder
  • 500 g revne rodfrugter (det du har ved hånden)
  • 2 tsk tørret timian
  • 1 tsk paprika
  • 1 kg søde kartofler (almindelige kartofler kan også bruges)
  • 2 spsk smør
  • 2 dl mælk
  • salt og peber
Keyword Oksekød i fad
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Ventetid 0 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 spsk olie
  • 2 hakkede løg
  • 500 g hakket oksekød
  • 500 g revne gulerødder
  • 500 g revne rodfrugter (det du har ved hånden)
  • 2 tsk tørret timian
  • 1 tsk paprika
  • 1 kg søde kartofler (almindelige kartofler kan også bruges)
  • 2 spsk smør
  • 2 dl mælk
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Sautere løg i en gryde.
  2. Tilsæt hakket oksekød og brun kødet godt af.
  3. Tilsæt revne gulerødder, revne rodfrugter og krydderier i gryden og lad det stege i 5 minutter.
  4. Rør rundt i gryden med jævne mellemrum, så maden ikke brænder fast.
  5. Smag kødsovsen med til salt og peber.
  6. Skræl søde kartoflerne og skær dem i grove tern.
  7. Kom dem i en gryde og hæld vand ved.
  8. Bring gryden i kog og lad kartoflerne koge under låg i cirka 20 minutter, til de er kogt møre.
  9. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem køle lidt af.
  10. Tilsæt smør og mælk og pisk kartoflerne til mos med et piskeris, en kartoffelmoser eller en håndmikser.
  11. Smag til med salt og peber.
  12. Kom oksekødet i et ovnfast fad og fordel kartoffelmosen over.
  13. Bag fadet i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 30 minutter.
  14. Servere straks med en grøn salat.
Recipe Notes
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Suppe med kylling og fersken

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Suppe med kylling og fersken

Denne suppe har været en del af min barndom, og jeg kan tydeligt huske, hvor glad jeg blev, da mor fortalte, at vi skal have suppen med kylling og fersken. Her er en opskrift på en meget smagfuld suppe. Velbekomme
Forb. tid20 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid52 min
Ret: hovedretter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk olie til stegning
  • 1 spsk karry
  • 1 rød chili
  • 2 løg
  • 2 hvidløg
  • 3 porre
  • 400 g kyllingebryst
  • 1 l grønsagsbouillon (plus 2 terninger)
  • 2 dl piskefløde
  • 1 dåse afdryppede ferskner fra dåse
  • 1 dåse ferskensaft
  • 2 forårsløg

Sådan gør du

  • Hak løg, hvidløg og chili fint.
  • Skær porre i tynde ringe.
  • Skær kødet i passende stykker.
  • Svits løg, karry, hvidløg og chili i olie i et minut på fuld blus.
  • Skru lidt ned og kom Kyllingekødet i gryden med løg.
  • Brun kødet i 3 minutter og krydr med salt og peber.
  • Hæld bouillon ved og lad suppen simre i 30 minutter.
  • Brun porre i et par minutter og kom dem i gryden.
  • Lad suppen simre videre i 10 minutter og tilsæt dernæst fløden.
  • Lige inden servering tilsætter du ferskensaften samt ferskner, skåret i tern.
  • Kog suppen kort op og smag til med salt og peber.
  • Pynt med forårsløg, skåret i tynde ringe.
Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *