Det er virkelig nemt at lave syltede rødbeder og det tager ikke ret lang tid at lave. Vi har brugt nelliker og peber til at krydre rødbederne men du kan også bare bruge de krydderier du har til rådighed fx stjerneanis, timian eller rosmarin.
Servere de syltede rødbeder på rugbrødsmader og som tilbehør til fx biksemad
Forberedelsestid: 1 time
Madlavningstid: 20 min
Serveringer: 1 kg rødbeder
Ingredienser
1 kg rødbeder
200 g sukker
½ l almindelig eddike
5 hele peberkorn
3 hele nelliker
Fremgangsmåde
Kog rødbederne i en time med skræl på.
Hæld vandet fra rødbederne, dæk dem med koldt vand og lad dem køle lidt af.
Nu kan du pille skrællen nemt af.
Skær dem i tynde skiver som muligt.
Hæld eddike, peberkorn, sukker og nelliker i en gryde og kog eddikelagen op.
Hæld eddikeblandingen over rødbederne og lad rødbederne trække til dagen efter.
Velbekomme
Tip Sørg for at du anvender rene glas. Hæld kogende vand i glasset med en tsk atamon. ryst glasset med låg på og hæld vandet fra. Tør det med et viskestykke. Kom rødbederne i glasset.
relaterede artikler:

