Categories
artikler og god fif til madlavning

Tips til at formindske madspild

Her har vi samlet alle vores råd til, hvordan man undgår at smide mad ud.

  • Spis resterne fra aftensmaden til frokost dagen efter.
  • Lav en madplan hver uge, og brug de ingredienser du har. Fx hvis der står i opskriften, at du skal bruge peberfrugt, og det har du ikke, så kan du bruge gulerødder eller andre grønsager.
  • Gårdagens kødsovs kan bruges til lasagne.
  • Sylt dine grøntsager.
  • Lav en lækker suppe eller grøntsagssmoothies ud af dine kedelige grøntsager.
  • Frys dine grøntsagsskræller, og når du har en pose fuld så koger du dem i en time. Si skrællerne fra, så har du lavet en hjemmelavet grøntsagsbouillon.
  • Gem skroget fra kyllingen og kog den til fond.
  • One-pot-pasta konceptet er et hedt herhjemme. Kog pastaen med en tomatsauce, og de grøntsager du har.
  • Køb vare i løsvægt.
  • Husk at de fleste frysevenlige ingredienser og retter kan holde sig i fryseren i 3 måneder. Lav evt en plan.
  • Mange rester af kød eller grøntsager kan kommes i kødsovs, nudelretter, pastaretter, æggekage, omelet, madpandekager eller tærter.
  • Kedelige grøntsager kan blive helt fantastiske i en vegetarlasagne.
  • Brug grøntsagsrester i dit hjemmelavet brød eller boller.
  • Skær de kedeligste grønsager i tern, svits dem, tilsæt vand, linser, krydderier og kokosmælk. Så har du en lækker linsegryde.
  • Hvis vi har fået pitabrød, og der er nogen tilbage kommer vi noget lækkert fyld ovenpå pitabrødene og bager i ovnen. Så er der pizza.
  • Har du en rest grød kan du komme det i din bolledej.

Har du et råd eller to til at formindske madspild? Skriv gerne en kommentar nedenfor, så vi alle kan blive bedre til at brug resterne.



Se også:
Lav din egen bouillon

En lækker nudelret med kylling ogsoja




Luftige blomkålsboller

en lækker one-pot-pasta med kødsovs
One-pot-pasta med kylling og bacon



Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *