Her har vi samlet alle vores råd til, hvordan man undgår at smide mad ud.
- Spis resterne fra aftensmaden til frokost dagen efter.
- Lav en madplan hver uge, og brug de ingredienser du har. Fx hvis der står i opskriften, at du skal bruge peberfrugt, og det har du ikke, så kan du bruge gulerødder eller andre grønsager.
- Gårdagens kødsovs kan bruges til lasagne.
- Sylt dine grøntsager.
- Lav en lækker suppe eller grøntsagssmoothies ud af dine kedelige grøntsager.
- Frys dine grøntsagsskræller, og når du har en pose fuld så koger du dem i en time. Si skrællerne fra, så har du lavet en hjemmelavet grøntsagsbouillon.
- Gem skroget fra kyllingen og kog den til fond.
- One-pot-pasta konceptet er et hedt herhjemme. Kog pastaen med en tomatsauce, og de grøntsager du har.
- Køb vare i løsvægt.
- Husk at de fleste frysevenlige ingredienser og retter kan holde sig i fryseren i 3 måneder. Lav evt en plan.
- Mange rester af kød eller grøntsager kan kommes i kødsovs, nudelretter, pastaretter, æggekage, omelet, madpandekager eller tærter.
- Kedelige grøntsager kan blive helt fantastiske i en vegetarlasagne.
- Brug grøntsagsrester i dit hjemmelavet brød eller boller.
- Skær de kedeligste grønsager i tern, svits dem, tilsæt vand, linser, krydderier og kokosmælk. Så har du en lækker linsegryde.
- Hvis vi har fået pitabrød, og der er nogen tilbage kommer vi noget lækkert fyld ovenpå pitabrødene og bager i ovnen. Så er der pizza.
- Har du en rest grød kan du komme det i din bolledej.
Har du et råd eller to til at formindske madspild? Skriv gerne en kommentar nedenfor, så vi alle kan blive bedre til at brug resterne.
Se også:
Lav din egen bouillon
En lækker nudelret med kylling ogsoja
Luftige blomkålsboller
en lækker one-pot-pasta med kødsovs
One-pot-pasta med kylling og bacon
relaterede artikler:

