Tips til at formindske madspild

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Her har vi samlet alle vores råd til, hvordan man undgår at smide mad ud.

  • Spis resterne fra aftensmaden til frokost dagen efter.
  • Lav en madplan hver uge, og brug de ingredienser du har. Fx hvis der står i opskriften, at du skal bruge peberfrugt, og det har du ikke, så kan du bruge gulerødder eller andre grønsager.
  • Gårdagens kødsovs kan bruges til lasagne.
  • Sylt dine grøntsager.
  • Lav en lækker suppe eller grøntsagssmoothies ud af dine kedelige grøntsager.
  • Frys dine grøntsagsskræller, og når du har en pose fuld så koger du dem i en time. Si skrællerne fra, så har du lavet en hjemmelavet grøntsagsbouillon.
  • Gem skroget fra kyllingen og kog den til fond.
  • One-pot-pasta konceptet er et hedt herhjemme. Kog pastaen med en tomatsauce, og de grøntsager du har.
  • Køb vare i løsvægt.
  • Husk at de fleste frysevenlige ingredienser og retter kan holde sig i fryseren i 3 måneder. Lav evt en plan.
  • Mange rester af kød eller grøntsager kan kommes i kødsovs, nudelretter, pastaretter, æggekage, omelet, madpandekager eller tærter.
  • Kedelige grøntsager kan blive helt fantastiske i en vegetarlasagne.
  • Brug grøntsagsrester i dit hjemmelavet brød eller boller.
  • Skær de kedeligste grønsager i tern, svits dem, tilsæt vand, linser, krydderier og kokosmælk. Så har du en lækker linsegryde.
  • Hvis vi har fået pitabrød, og der er nogen tilbage kommer vi noget lækkert fyld ovenpå pitabrødene og bager i ovnen. Så er der pizza.
  • Har du en rest grød kan du komme det i din bolledej.

Har du et råd eller to til at formindske madspild? Skriv gerne en kommentar nedenfor, så vi alle kan blive bedre til at brug resterne.



Se også:
Lav din egen bouillon

En lækker nudelret med kylling ogsoja




Luftige blomkålsboller

en lækker one-pot-pasta med kødsovs
One-pot-pasta med kylling og bacon



Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *