tomatsauce – den bedste sauce til pasta og pizza

No votes yet.
Please wait...



En tomatsovs kan bruges til rigtig mange retter især i det italienske køkken.

Da vi var begge studerende levede vi af tomatsovs. Det var både billigt og lækkert. Vi sørgede for at variere det lidt. Når vi blev lidt træt af pasta med tomatsovs  skiftede vi pastaen ud med pizza, grønsagslasagne eller hvad  fantasien kunne række til.
Denne opskrift på klassisk tomatsovs er prop fyldt med grønsager og derfor indeholder sovsen masser af smag.
Vi har brugt tomat, løg, hvidløg, peberfrugt og squash. Gulerødder og selleri er også lækkert.
Hvis du har udfordringer med at få lidt grønt i maven på dit barn, så anbefaler vi at du benytter skjulemetoden som er revne grønsager og denne tomatsovs.

Forberedelsestid: 10 min
Madlavningstid: mindst 20 minutter
serveringer: 4 personer

Ingredienser
2 spsk olivenolie
et løg
2 fed hvidløg
1 squash
1 rød peberfrugt
1 tsk tørret basilikum
1 tsk oregano
1 tsk timian
2 dåser hakkede tomater
salt og peber

Fremgangsmåde
Hak peberfrugten fint og riv squashen på et rivejern.
Hak løg og hvidløg  fint i en minihakker, svits i 3 minutter og tilsæt så krydderierne. Når det dufter kommer du grønsagerne i gryden.
Tilsæt hakkede tomat og tomatpuré og lad det koge op.
Smag til med salt og peber og lad sovsen simre mindst 20 minutter gerne længere.

Tip: hvis der er tomatsovs til overs så frys det ned.









Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *