Categories
HOVEDRETTER

Tomattærte med hytteost og timian


En tomattærte med hytteost er en sommertærte, der smager af sol og varme.

Vi vil dog anbefale, at man bruger danske solmodne tomater, som smager skønt på denne årstid.
 

Grønsagstærter er sunde, velsmagende og kan serveres til frokost, aftensmad eller i madpakken og denne tomattærte er absolut ingen undtagelse.

  

Forberedelsestid: 20 min
Madlavningstid: 15 min
Serveringer: 4 personer
Ingredienser:
dej:
60 g fuldkornshvedemel
120 g hvedemel
½ tsk groft salt
100 g smør
2 spsk koldt vand
Fyld:
2 små løg, hakket
olie til stegning
4 tomater i skiver
2 æg
200 g hytteost eller kvark
1 tsk tørret timian
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
100 g revet ost
Fremgangsmåde

Bland fuldkornshvedemel, hvedemel og salt.
Skær smørret i mindre stykker og smuldre det i melet.
Saml hurtigt dejen med vand.
Tryk dejen ud i en smurt tærteform 22 cm i diameter.
Bag bunden i cirka 15 minutter ved 200 grader.

Fyldet:
Svits løgene i olie i en gryde.
Læg tomatskiverne i bunden og fordel løgene over.
Pisk æggene sammen Og tilsæt hytteost, timian, salt og peber.
Hæld det over grøntsagerne og drys med revet ost.
Bag tærten midt i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.

 

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *